Articles

Военноморски конфликт горе и долу: Третата световна война се отложи

Военноморски конфликт горе и долу: Третата световна война се отложи

English

Световните астрологични влияния стимулират изявата и на враждебните намерения на хора и държави, което е и предмета на мунданната астрология.

Напрегнатите аспекти, които военните и морските планети сключиха в небето през ноември и декември 2018 стимулираха и военноморски конфликт между Русия и Украйна. Както аспектите, така и  конфликтът достигат кулминация на 7 декември. Основното астрологично събитие предразполагащо към морски конфликт са единението на Марс с Нептун, планетите управляващи войната и морето, което се случва във водния знак Риби.  Съединението е точно на 7 декември към 14 ч (универсално време) и действа поне от около седмица преди това.

Сам по себе си този съвпад не е достатъчен за да провокира конфликт, понеже се случва на около две години и човечеството е свикнало на настроенията, които създава. Този път обаче Марс и Нептун се срещат във военна обстановка, понеже съединението им става по времето на напрегнат квадрат със Слънцето, което е представител на голямата власт и се намира във войнстващия знак Стрелец, който при това е особено силен и нетърпелив от известно време. А Луната се съединява със Слънцето в хвърлянето на квадратури към Марс и Нептун и удвоява напрежението с пик в 7.20 сутринта същия ден.

Графиките показват аспектите само между споменатите планети и по този начин онагледяват конфликта, който надяваме се, няма да се отклони от небесната повеля и наистина ще достигне върха си на 7 декември. За по-достоверно предвиждане на развитието на конфликта обаче всички фактори трябва да бъдат разгледани в дългосрочен план.

Има още няколко подробности, обясняващи защо нагнетяването на напрежението този път е особено голямо. Дълготрайната квадратура между Слънце ин Марс и предшестващите ги квадратури Юпитер –Нептун и Марс например са такива и играят роля в стачките в Европа.

Символично, съединението Марс-Нептун в квадрат Слънце може да оприлича на дете, което е влязло в морето и от там дразни героичния си и властен баща, който е на брега. А ако добавим и другите две планети, става така, че морския калпазанин е в влязъл в скандал с цялото семейство. Доста буквална е аналогията, която се случва на земята. Или каквото горе, такова долу, както казвал Хермес.

Black sea Ukraine Russia naval clashВергил, 8 декември 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>