Articles

Блиц прогноза за България 2019

Блиц прогноза за България 2019

capricorn-ingress-2018Навлизането на Слънцето в Козирог 2018 година в България стана на 22 декември в 0:22 минути. Това указва тенденции които ще се разгръщат през следващото тримесечие и година.

Сключване на множество неизгодни за страната сделки с петрол, които обслужват чисто идеологически интереси е на преден план. Това е подсказано от Меркурий, който е твърде слаб, неадекватен и е в съвпад с Юпитер в 3 дом и в квадрат с Нептун в 6 дом. Мисленето е неясно, нелогично и объркано. Големи планове и приказки без покритие. Единствено консерваторите събуждат здравия разум, от което печелят. Помага им и сатурновия цикъл, който започна преди около година.

Властта ще в криза: слаба, двулична и раздвоена, ще буксува и пропада. Тримесечието и годината ще са стресови, критични, бедни, бунтовни и безперспективни. Правителството е нестабилно и изборите са постоянно под въпрос. Събития към 1 и 11 януари може да издадат слабите му места, ще издържи ли и колко. Комунисти/военни/ядрени лобисти/стачници успяват да се възползват тайно от ситуацията. Навлизането на Слънцето в Козирог дава тези указания. То поставя Слънцето на върха на 4 дом в квадрати с Марс, асцендент и Хирон, тригон с Уран в Овен на върха на 8 дом и полуквадрати в Венера и Лилит.

Луната е в Близнаци в 9 дом в квадрати с Марс и Нептун, а Марс е само наранен. Ще има метежи от бедност, но  прибързани и безпринципни от политическа гледна точка. Има явна тенденция мненията за Бойко Борисов да достигнат крайна поляризация. Докато едни ще се олицетворяват с него, други ще го сочат като олицетворение на злото. Подобна е и ситуацията с Румен Радев, но в по-слаба степен. Прилича на гражданска война за и против ГЕРБ или на свирепа схватка на русофили срещу еврофили. Това е подпомогнато от фактът, че Луната на ингресията е в близък съвпад със слънцето на Борисов, но и на Радев.

Обществото ще е силно разделено и поляризирано: Хирон е на върха на 7 дом. Отначало Борисов ще изглежда незасегнат от ситуацията, а тайни финансови кръгове и полиция са в неговия отбор. Но ще допусне грешки, които непоправимо ще разклатят позицията му към края на периода.

bulgaria-flag-map-2019-60jpgЕдинствените обществени теми, за които изглеждат поощрени са емигрантите, газопроводите и обезправените включително майките на увредени деца и най-ниско културните слоеве. Тези три теми взаимно се преплитат, поддържат и носят евентуално печалби на най-консервативните кръгове. Обезправените жени обаче в крайна сметка са използвани и получават съвсем малко от обещаното, поради напрегнатите аспекти на Луна, Венера и Лилит.

Мафията остава в сянка, сякаш не съществува. Към 9-11 януари може да се изяви по някакъв начин. Връзката ѝ със задграничните интереси на Путин е знайна, но тази година е и съвършено ясно указана от тригона между неговия Юпитер към ингресния ни Плутон. Лобирането за руски газ и атомна енергия ще достигне нови висоти. Опитът на България за влизане в чакалнята на шенгенска Европа може да бъде осуетен.

През лятото на 2019 олигархията ще се опита да бетонира властта си с дългосрочни газопроводни проекти, а опозицията за първи път ще има шанс да покаже тяхната безперспективност и да ги блокира.

Министърката на енергетиката Теменужка Петрова ще (се опита да) изиграе възлова и двузначна роля в обслужване на тайни финансови интереси. Това може да е кулминацията в кариерата ѝ и лебедовата ѝ песен в политиката и ще нанесе дългосрочни вреди на страната, ако се състои. Волен Сидеров изглежда ще бъде неочаквано, но и взривоопасно облагодетелстван.

Като цяло ситуацията прилича на гражданска война. Но сякаш не ѝ достига хъс. Поне за София изглежда така. По-източните части на страната ще бъдат по-активни. Изглежда, че истинската революционна ситуация ще дойде след около година и ще кулминира пролетта на 2020.

Има опасност обаче и тази революция да бъде укротена от формални властови и правни реформи в олигархичните кръгове, поради единението на Юпитер, Сатурн и Плутон през 2020 година. Надеждата на демократите е, че Марс, който се присъединява тогава към тях, ще направи съдебно-властовите реформи достатъчно радикални.

 

Вергил

26.12.2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>