Articles

Боян Петров рискува твърде много при покоряването на най-ниския осмохилядник

Боян Петров рискува твърде много при покоряването на най-ниския осмохилядник

Астрологичният транзит на Боян Петров показва критичен период от началото на февруари до средата на май. Това говори, че рискованите му начинания през това време не са добра идея. На графиката периодът е указан от издигането на червената над зелената крива. Толкова дълъг неблагоприятен период обикновено води до изтощение и физиологична слабост. Всеки спортист или дори шофьор, който има подобен транзит, би трябвало да бъде посъветван да се въздържа от поемането на рискове или изобщо от практика, докато неблагоприятният период свърши.

В средата на април транзитът на Боян показва силно критични дни. Тогава добрите аспекти към хороскопа на Боян достигат най-дълбокия спад за период от около година. Това е указано от най-ниската точка на зелената крива и от съпътстващия я пик на червената крива. Спадът на зелената крива е последван от неин пик, който дава въодушевление и изпълва със сили. Ако човек обаче е изтощен, както изглежда е случая с Боян, само въодушевлението може да му остане, а собствената му преценка за силите му може да е преувеличена. Тогава следващият спад на силите на алпиниста, какъвто започва малко преди самия край на април и се задълбочава докъм средата на май, може да се окаже неочаквано голям.astrological-transit-of-boyan-petrov-for-one-year-period-may-2017-may-2018-32Доколкото ми е известно Боян е видян за последен път на 29 април, когато тръгнал да изкачва сам планината. Това съвпада по време с априлския пик на благоприятните аспекти, които вероятно са го въодушевили. Но те идват след 80-дневни неблагоприятни аспекти и спадат бързо след това. На 3 май, когато изглежда Боян е видян за последен път, добрите аспекти са се стопили наполовина. Чак към 20 май благоприятността на транзита му се нормализира.

В допълнение, слънчевото затъмнение на 15 февруари 2018 поразява Бояновия Меркурий и обективността на преценката му за период не по-малък от половин година. Единственият хармоничен транзитен аспект към хороскопа на Боян тогава е секстилът на Марс в Стрелец към слънцето му. Аспектът го тласка към необмислени рискове и пътешествия и впоследствие спомага за лесното му въодушевяване при временното подобряване на транзитните аспекти през втората половина на април. При това северният лунен възел на екваториалната дирекция на Боян се намира на същия градус на затъмнението, което удвоява силата на последното.

Всички се надяваме Боян да е жив и здрав. Така или иначе обаче от астрологична гледна точка при изкачването на този най-нисък от осемхилядниците връх той рискува твърде много.

Критичността на транзита на Боян не изглежда толкова голяма, че да повали сам по себе си. Но при утежнени условия вероятно може да изиграе фатална роля. Това е един от случаите, които правят обичайния въпрос за ползата от астрологията напълно излишен.

Боян Петров ---|--- Boyan Petrov


Как да разчитаме двулинейни аспектни графики е обяснено например тук

Вергил, биолог и астролог
8. 5. 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>