Articles

Ветеринарна астрология: епидемиите от гана по лъвовете в Серенгети са резултат от астрологични влияния

Ветеринарна астрология: епидемиите от гана по лъвовете в Серенгети са резултат от астрологични влияния

English

Две епидемии в Серенгети

През 1981 и 1994 г. голямо количество лъвове в Серенгети, Танзания били открити мъртви. Оказало се, че много лъвове имали треска с припадъци. Били наблюдавани и случаи, в които събратята им ги убивали. Изследователите установили, че болестта е гана и предположили, че здравите лъвове убиват заразените заради нетипичното им поведение. Предположението е доста произволно, защото обикновено животните са предпазливи към необичайните явления или даже се страхуват от тях.

Лъвовете не контактуват с кучета или хиени и не се хранят с тях. А самите хиени не страдали от гана през това време. Както е прието, биолозите търсели някаква промяна във външните условия, която да обясни епидемиите от гана по лъвовете в Серенгети. Единственото, което намерили било, че и двете епидемии били предшествани от по-дълга суша.

Кучешки вирус се прехвърля на котки

Гана е вирусна болест по кучетата с много вариации. От нея се случва да страдат и други групи животни и понякога от семейство котки. Лъвовете толкова рядко боледуват от гана, че до 1994 година това е било неизвестно, а епидемията по тях от 1981 била заключена постфактум. Масовото им разболяване от гана и изключително високата смъртност от около 30% са необясними. А изглежда, че биха могли да ликвидират популацията от лъвове за няколко години.

Сушата е благоприятна за хищниците

Но сушата не е необичайно за Африка явление и е всъщност благоприятна за лъвовете. Тя изтощава тревопасните и осигурява изобилна храна за хищниците. През периоди на суша лъвовете преяждат и пируват. Въпреки това поради липсата на други променливи фактори на средата, сушата била сметната за първичния виновник за епидемиите. Излиза, че добрите условия са разболели лъвовете. При това само тях, без да засяга другите хищници, дори хиените, за които тази болест е присъща.

Спомагателен паразит

Все пак допълнителен фактор спомагащ развитието и силата на епидемиите е бил предложен, за да бъде обяснени епидемиите от гана по лъвовете  на Серенгети. Това е клетъчен паразит в кръвта на лъвовете, установен в проби от 1994 година. Но тази връзка също е изцяло хипотетична. Лъвовете обикновено носят този паразит в кръвта си и той не им пречи. Предположението, че комбинацията му с гана предизвиквала епидемията, е чисто спекулативна и отново препраща към гана като първопричина, с неизвестния ѝ и внезапен начин на заразяване и повишена възприемчивост към нея на лъвовете.

Безпомощна хипотеза

Накратко хипотезата обяснява двете епидемии по лъвовете със засушавания, които предизвикват изобилие от храна, водещо до  предполагаемото ѝ споделяне с хиени и до заразяване на лъвовете с гана, за който не им достига имунна система, тъй като е заета с борба за елиминиране на клетъчен паразит, който поради неизвестна причина са хванали, но и който не е рядкост. Защо лъвовете се оказват необичайно чувствителни към кучешкия вирус, а хиените, които са вид кучета, са невъзприемчиви към него, е въпрос без отговор. Липсата на епидемия всред хиените, както и агресията на здравите лъвовете също остават необяснени.

Накратко стандартната хипотеза изглежда така:

суша = повече храна = лоша хигиена на хранене =
пренос на вирус + обичаен кръвен паразит = вирусна епидемия

Тази хипотеза бе представена по National Geographic като окончателно обясняваща епидемиите. Тя парадоксално твърди, че изобилието от храна и добрите условия на живот намаляват драстично числеността на лъвовете. Тя също намеква, че лошата хигиена на хранене е пагубна за животните и причинява епидемии. Освен това хипотезата няма предвиждаща сила, защото разчита на случайната комбинацията на два патогена и климатично условие. Хипотезата е скалъпена и е трудно да бъде взета сериозно, но явно е единствената на разположение в този контекст на нещата.

Междувременно друга епидемия от гана по лъвовете се разгръща в зоопарковете в Северна Америка през 1990-1991 година.  Очевидно е, че хипотезата на National Geographic не може да я обясни с последиците от суша и пренос на зараза и затова изследователите изобщо не я споменават във филма.

Драстично високата смъртност на епидемията би ликвидирала популацията от лъвове за няколко години. За щастия епидемиите са циклични, защото зависят основно от астрологични влияния.

Стройна астрологична хипотеза

Астрологията предлага стройна хипотеза, която обяснява и трите епидемии от гана по лъвовете. И не само това: тя обяснява характера и времето на епидемиите, силата им, мишената им, локализацията им, както и агресивността на здравите лъвове. Показва, че сушата съпътства епидемиите, а не е причина за тях, защото същите астрологични фактори водят и до засушаване. Астрологичната хипотеза следва ясна астрологична логика и има предвиждаща сила.

Механизъм на патологичното вирусообразуващо действие на астрологичните влияния

Дълготрайното и нетипично действие на астрологични влияния енергизира прекалено съответни части на организма и предизвиква атипичен синтез на нуклеинови киселини в клетките им. Излишните нуклеинови киселини могат да кристализират в особени форми и биват категоризирана като вируси. Вирусите имат ендогенен произход. Образуват се в клетките под действието на прекомерна или ненормална жизнена енергия, чиито излишък в случая на епидемиите се стимулира от актуалните астрологични влияния. Подобно действие има и изкуствена радиация. Обикновено вирусите се образуват и епидемията расте само докато съответното влияние трае.1)Съществуват и вируси или части от ДНК, които са заразни винаги,
когато попаднат в клетките.
Повече за астрологичната вирусология.

Астрологични фактори касаещи епидемиите от трески по лъвовете

Накратко, трескавите състояния и агресията се предизвикват от засилено действие на Марс, а епидемиите от затъмненията. Тези състояния се насочват към лъвовете, когато Марс е в Лъв и когато коридорът на затъмненията или лунните възли транзитират през оста Лъв-Водолей. Активирането на градуса на лъва, както и на градуси, имащи за тотем други представители на семейство котки енергизира лъвовете избирателно. Активизирането на кучешки градуси ги енергизира по още по-неприятен и болестотворен начин. Преминаването на лунните възли през Скорпион-Телец и напрегнатите аспекти на Сатурн към лъвския градус са също неблагоприятни за лъвовете, особено когато са продължителни.

При силно влияние на Марс дори хората стават раздразнителни и нападателни. Агресивността на здравите лъвове е предизвикана от същото марсово влияние, което предизвиква треска по лъвовете и няма нужда от допълнително поведенческо обяснение. Засушаванията често са следствия от затъмнения, което е дискутирано тук и следователно придружават епидемиите по лъвовете без да са причина за тях.

Юпитер може също да енергизира Лъв и да спомага за епидемиите.  Допълнително фокусиране на влиянията към лъвовете се осъществява от нараняването на Венера, защото тя съуправлява градуса на лъва. По време на трите епидемии изброените влияния са силни и фокусирани върху знака Лъв и даже върху самия градус на лъва, което прави влиянието избирателно. Тези сбити правила са достатъчни за да обяснят и трите епидемии от гана по лъвовете.

Главните фактори в графичен вид

Графиките показват транзитите на Лунните възли (оранжев и жълт), Марс (червен) и Юпитер (пурпур) през зодиакалните знаци, които са разположени в хоризонтални линии. Видно е, че през годините на епидемиите по лъвовете в Серенгети 1981 и 1994 Марс пребивава аномално дълго в Лъв, а лунните възли и Юпитер са в Лъв или Скорпион и при трите епидемии. При епидемията 1990-1991 в американските зоопаркове липсва дългия транзит на Марс в Лъв, но е заместен от Юпитер и предшестван от дълъг транзит на южния лунен възел. Това обяснява ограничения обхват на епидемията и защо тя се случва на обездвижени котки, както и потвърждава първостепенната роля на Марс в трескавите болести.

Важните времеви участъци в Лъв или Скорпион, които предразполагат лъвовете към треска и гана са заградени със зелени стрелки за улеснение на читателя.  Вижда се, че те започват около година преди епидемиите, подсказвайки, че е необходим дълъг период на аномално енергизиране, за да започне нетипичния синтез на РНК и за да за да се стигне до епидемия.

1979-1989 transit of Lunar Nodes, Mars, Jupiter in zodiacal signs and canine distemper epidemics

1989-1999 transit of Lunar Nodes, Mars, Jupiter in zodiacal signs and canine distemper epidemicsДвете графики обхващат две десетилетия. През тях само в три пъти споменатите планети населяват Лъв. И те съвпадат с епидемиите от гана по лъвовете. Следователно епидемиите са предвидими от астрологична гледна точка.

По-подробен астрологичен анализ на трите епидемии от гана по лъвовете

Предполагайки, че интересът към този анализ ще е малък, се въздържам от публикуването му засега. При интерес или финансова подкрепа мога да го публикувам или изнеса на лекция. Важното е, че показах, че епидемиите при животните са подбудени от същите астрологични влияния, които влияят на хората и че зодиакалните и градусови тотеми имат важно значение за избирателното им действие при животните. Това открива нови хоризонти както за астрологичната вирусология и медицина, така и за еволюционната теория и дава нова перспектива в развитие на  ветеринарна астрология.

Вергил, януари 2020

 Подкрепи автора и изследванията му. Support Bio astrology long red yellow blg

   [ + ]

1. Съществуват и вируси или части от ДНК, които са заразни винаги,
когато попаднат в клетките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>