Articles

Коронавирусна епидемия и земетресенията в Турция и Ямайка като следствия от слънчево затъмнение

Коронавирусна епидемия и земетресенията в Турция и Ямайка като следствия от слънчево затъмнение

English

Голямата сила и болестотворност на затъмнението

Затъмнението на 26 декември 2019 е особено силно, защото Юпитер също участва. Най-масивната планета в слънчевата система е подредена на линията на светилата и „тежи“ заедно с тях от същата страна на Земята. Затъмнението е патогенно, защото е управлявано от злотворна планета и става близо по време и зодиакална дължина до съвпада на тежките планети Сатурн и Плутон. Освен това Сатурн и Плутон по време на затъмнението и съвпада си са точно в южните си орбитални възли, а Юпитер само е само на 5 градуса от своя и всичките са в паралел помежду си и със светилата, което освен че е рядко явление, усилва и фокусира действието им.

Пътеката на пръстеновидно слънчево затъмнение от 26.12.2019

Грипната епидемия в Ухан, Китай

Грипната епидемия се появи в Ухан, Китай, защото там Слънчевото затъмнение беше най-силно и най-болестотворно. Географска дължина на Ухан по време на точното затъмнение е между тези на Слънцето, Луната и Юпитер и на Сатурн и Плутон. Ухан е от районите, където затъмнението най-дълго се наблюдава, макар и да не достига пълнота. Така тези два планетарни съвпада, всеки от които вещае епидемия, са издигнати най-високо в Ухан и са най-силни на неговата географска дължина.

Астрологични причини за епидемията

Марс е много силен по знак по време на затъмнението и е най-аспектираната планета, а той е принципния възбудител на остри заболявания водещи до покачване на температурата. Аспектира всички планети без Уран и Нептун, като само с две от тях –  Сатурн и Плутон – благоприятно. Така той воюва с почти всички планети, но има голяма сила, защото собствения му знак Скорпион и новия му управник Плутон го подкрепят.

Именно на географската дължина на Ухан Марс е особено силен и злотворен по време на слънчевото затъмнение. Намира се в свой знак, а в Ухан и на върха на нощния си дом, в стресов куинконс към асцендента и злотворната Ерис, която е точно на асцендента. Слънчевото затъмнение в Ухан е не само най-дълго, но и най-марсианско, а Марс има най-бързата изява. Затова и епидемията започва там веднага след него. В Ухан и околността Марс се явява управител на следващото лунно затъмнение от 10 януари 2020 година.

Симптоми

Повишена телесна температура

Марс произвежда трески и състояния с повишена температура. По време на затъмнението той е много силен, защото се намира в нощния си знак Скорпион аспектиран е добре от сходния му Плутон. Но Марс също е свръх енергизиран от секстила му със Сатурн и е предизвикателно свързан със Слънце, Луна и Юпитер. И поради това силно уврежда и без това слабата по това време Венера с квинтила, който хвърля към нея.

Ставно-мускулни болки

Затъмненията силно стресират Козирог, присъствието на враждебните нему Слънце, Луна, Юпитер и Плутон също го обезпокояват, а Марс дразни всичките от своя знак. Стресираният Козирог / Сатурн произвежда ставно-мускулни болки и сгъстява флегмата и храчките, които са едни от симптомите на грипа. Ставно-мускулните болки са физиологическите съответствия на сатурново-марсово напрежение, тъкмо каквито има между свръх силния Марс и планетите в сатурновия Козирог.

Пневмония

Но има по-слаби и по-стресирани планети от Сатурн, които определят по-съществено симптомите на ковид-19. Наранени са Меркурий, Венера и Нептун, подредени по сила на нараняването. Меркурий, който отговаря за белите дробове изглежда е най-зле наранен. Той е в изгнание, наранен е едновременно от Марс и Нептун и няма добри аспекти. Марс праща огън и възпаление в белите дробове, а Нептун – вода/лимфа и пречи на дишането, резултатът от което е пневмония.

Кашлица и храчки

По време на затъмнението Венера е слаба по знак и наранена от Марс, а на дължината на Ухан и от асцендента. Намира се във Водолей, в квадрат с управителя му Уран и в квинтил с много силен и раздразнен Марс и няма други аспекти. Венера управлява гърлото а тези влияния го затоплят и изсушават. Кашлица и възпалено гърло се явява вторият по-важност симптом на грипа ковид-19. Обезпокоената Венера засилва метаболизма чрез интензифициране на работата на щитовидната жлеза и има противоположно действие на Козирог, който ги забавя.

Нарушена имунна система

Нептун управлява имунната реакция. По време на затъмнението той е аспектиран от пет несродни нему планети в Козирог. Това изостря чувствителността към влияния, пресилва имунния отговор и подготвя условията за епидемия. Неадекватната имунна система предразполага към тежко протичане на болестта.

Защо коронавирусът разболява предимно стари хора?

Накратко, защото ковид-19 е резултат от увреждането на Сатурн и Козирог, които управляват старите хора.

Козирог и управителя му Сатурн забавят обмяната на веществата. Затова Козирог е знакът на дълголетието и старостта. Хората от сатурнов тип, тоест тези със силен Сатурн в хороскопа си или намиращи се в сатурнов период, както и хората с бавна обмяна и старите хора, се влияят повече от състоянието на Козирог и Сатурн. Нараняването на Сатурн или Козирог би наранило старите хора.

Затъмненията в Козирог и пребиваването на несходни планети в него, напрегнатите аспекти към него или Сатурн, особено хвърлени от огнени планети, би имало неблагоприятно въздействие предимно върху възрастните хора. А най-неблагоприятно би било то върху тези от тях, които имат слаб Сатурн.

Епидемията Ковид-19 засяга предимно стари хора, защото е резултат от стресови и огнени влияния върху Козирог. Такива влияния са двете затъмнения и злотворният съвпад на Сатурн и Плутон, които въвличат Слънце и Меркурий, както и транзитът на огнените Юпитер и Марс през Козирог. Затъмненията в Козирог десинхронизират най-вече сатурновите и старите хора, а трите огнени планети Слънце, Юпитер и Марс и полу-огнения Плутон транзитиращи в Козирог ускоряват обмяната им и предизвикват треска.

Затъмненията стимулиращи развитието на ковид-19 бяха на 26.12.2019 и на 20.1.2020, а точният съвпад Сатурн-Плутон беше на 12.1.1010. Между 15 февруари и 31 март Марс, Юпитер, Слънце и Плутон– всичките враждебни на Сатурн и причиняващи треска планети са в Козирог, което силно афектира сатурновите и старите хора. Самият Сатурн, също е в Козирог до 22 март, което го наранява още повече до тогава. Следователно епидемията би трябвало да затихне към края на март 2020 г.

Ако огнените планети се бяха скупчили в Овен, знакът на младостта, предимно млади хора щяха да се разболеят, каквито бяха няколкото случаи с епидемии от морбили през последното десетилетие.

Annular Solar Eclipse 26-12-2019 path coronavirus Wuhan outbreak earthquakes Elazig Turkey Lucea JamaicaПътеката на пръстеновидно слънчево затъмнение от 26.12.2019,  епицентровете на коронавирус епидемията в Ухан и земетресенията в Елазиг, Турция и Лучея, Ямайка, проекциите на пет планети върху земята и на меридианите им от двете страни на земята

Механизъм на епидемиологичното действие на астрологичните влияния

Биологичният механизъм на астрологичното зараждане на вируси е разгледан тук. Да го споменем за пореден път, за да изпреваря въпросите на незапознати. Вирусите включително коронавирусите се състоят от ядрени киселини и се образуват в клетите под действие на засилена радиация, включително собствената електромагнитна енергия на тялото, която може да бъде стимулирана от космични влияния. В редки случаи и особени ситуации някои вируси могат да са заразни, но по принцип не са. Коронавирусите се образуват в клетките при съответни заболявания: те съпътстват заболяванията, а не са причина за тях. Дори ако вирусите са вътреклетъчни паразити, каквото е официалното становище, те нямат сметка да убиват гостоприемника си.

Нетрадиционните изводи, които могат да се направят от астрологичната причинност на тези събития са много. Различни противомерки могат да бъдат взети срещу заболяване от грип и то такива, които не включват ваксини. Преместването на болните от епицентъра на епидемията може да облекчи болестта им и няма да я разпространи. Разкрива се ново поле за изследване в епигенетиката, касаещо зависимостта на генната експресия от космически фактори.

Земетресението в Елазиг, Турция на 24 януари 2020 г.

Близкият Изток и Турция са на източния хоризонт на затъмнението, на който по принцип се извършва най-бързата промяна в етерната компресия поради въртенето на Земята. В началото на затъмнението Луната, Слънцето и Юпитер подредени една зад друга изгряват едновременно и следователно тежат там.

Позицията на Юпитер е такава, че той допринася и почти максимално увеличава ефективността на затъмнението да размества земните пластове, което обяснява и голямата сила на земетресението от 6.8 бал по Рихтер. Както и голямата сила на следващото силно земетресение в Ямайка с бал 7.7, което се случи, докато довършвам тази статия.

Затъмнението „влиза“ на сцената през Близкият Изток. Северната част на сянката му е върху Турция и е мястото, където то се наблюдава най-дълго и полусянката му преседява най-дълго. Затъмнението маркира северната част на Близкия изток и западна Турция като район с най-бърза промяна на компресията и с най-дълго продължаваща сянка и следователно с най-вероятни размествания на земните пластове. 1)Ако вземем под внимание и на точната локализация на Юпитер,
вероятно локализацията на земетресението да бъде още по-точно указна.
Филмът онагледява доста добре това.

Пътеката на пръстеновидно слънчево затъмнение от 26.12.2019

След разтягането и декомпресията на системата Слънце-Луна-Земя-Юпитер напрежението, което е било нагнетено в земната кора по време на затъмнението, се освобождава чрез разместването ѝ в най-близките разломи. Нормализацията става по следващото новолуние при излизане на Земята от коридора на затъмненията.

Земетресението близо до Ямайка на 28 януари 2020 година

Ямайка се намира точно на меридиана на Слънчевото затъмнение от 26 декември, но на обратната страна на земята. Ямайка е мястото на земята, което е било най-далеч от масата на Слънчевата система и от натиска на Слънцето, Луната и Юпитер по време на затъмнението. Относителната разликата между измененията, които затъмнението причинява на в различните части на земята е най-голяма между Ямайка и Китай, защото те са най-далече и най-близо до светилата съответно. Изравняването на тази разлика ще е за сметка на промени в размествания в земните пластове, които ще имат тенденция да са най-силни в тези места. Това обяснява голямата сила от 7.7 бал на земетресението близо до Лучея, Ямайка в Карибите.

Един месец след затъмнението системата Слънце-Луна-Земя-Юпитер се е разредила достатъчно, за да започне активно възстановяване на формата и наместване и на тектоничните плочи, които затъмнението е било изкривило и разместило. По време на земетресението в Ямайка Слънцето и Луната са били най-високо и равноотдалечени от зенита и всички планети са били над-хоризонта. Това че положението им по време на затъмнението е било to`no обратното, подсказва че земетресението е именно нормализация на деформацията на земята, предизвикана от затъмнението. Подобна обратност на положението на светилата по време на затъмнението и земетресението има и в Турция. Там затъмнението става след изгрев, а земетресението след залез.

Изостряне на войната в Сирия и надежда за приключването ѝ

Най-лошата хуманитарна катастрофа в деветгодишната война в Сирия се разгърна към края на февруари 2020 г. Астрологичните предпоставки за ожесточаване на конфликта са същите както тези, които предизвикаха вълната от земетресения в Турция, земетресението в Карибите и епидемията ковид-19, а именно затъмненията от 26.12.2019 и 10.1.2020. Сирия се намира точно в началото на пътеката на затъмнението и под земетресенията в Турция. Поредицата от земетресения и хуманитарната криза са толкова близо, че няма нужда да добавяме последната на картата. Последвалите стресови раздвижвания на човешките слоеве там са напълно закономерни. Затъмнението изостря гражданската война в Сирия и дава надежда за оздравителна криза.

Обобщение

Видяхме, че там където сянката на затъмнението е най-бърза и където се заседява най-дълго и точно от обратната страна на земята са най-явните му първоначални поражения. А това е така, защото сянката на затъмнението е доста точен израз на плътността на всемирното поле, което влияе на всички процеси – от разместването на тектонични плочи до синтеза на нуклеинови киселини.. Подкрепи автора на  изследването. Support Bio astrology long red yellow blg

   [ + ]

1. Ако вземем под внимание и на точната локализация на Юпитер,
вероятно локализацията на земетресението да бъде още по-точно указна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>