125
Делян Пеевски
Delyan Peevski

 • Калугерица, Делян Пеевски; Lapwing and Delyan Peevski
 • Делян Пеевски, калугерица
 • Lapwing, Delyan Peevski
 • Delyan Peevski, lapwing
 • Калугерица, Делян Пеевски
 • Делян Пеевски и калугерица
 • Alexis Tsipras, Delyan Peevski
 • Delyan Peevski, Alexis Tsipra
 • Delyan Peevski and Alexis Tsipras
 • Delyan Peevski and Alexis Tsipra
 • Delyan Peevski and Alexis Tsipras
 • Делян Пеевски и Алексис Ципрас
 • Delyan Peevski and Alexis Tsipras laughing
 • Alexis Tsipras and Delyan Peevski; Алексис Ципрас и Делян Пеевски

Делян Пеевски, тотемът на слънчевия му градус и друго лице със същия тотем са показани в галерията.
<<< 14 photos >>>

English

Делян Пеевски и Алексис Ципрас са двойници по слънчев градус. Родени на една и съща дата с шест години разлика. Имат един и същ слънчев тотемкалугерицата. Това им гарантира много общи белези, защото слънцето е най-силното астрологично влияние. Физическата и психологическата им прилика, сходството на светогледа и заниманията им, както и едновременността на успеха им не са нещо изненадващо. Приликите се дължат на негенетичното всаждане на физически и умствени характеристики, обусловено от най-силното космическо влияние по време на раждането.

Астрологичните влияния действат на основно физическо и биологично ниво и определят в еднаква мяра телесните пропорции, инстинктивната природа и психичните склонности. Нормално Слънцето е най-силният астрологичен фактор и има най-голямата всаждаща сила. Обикновено приносът му към физическите и умствените качества на личността е над 60% и достига до 90%. Определя физическата прилика както на личностите със слънчевия им тотем, който в този случай е калугерицата, така и между хората с еднакъв слънчев тотем. Галериите ни илюстрират това.

Ирена Кръстева и сина ѝ Делян ПеевскВъпреки наднорменото тегло на Делян Пеевски приликата му с Алексис Ципрас е видна. Пълнотата му не идва от слънчевия му градус или от хороскопа му и няма астрологична причина. Би трябвало да се дължи на генетичен фактор, което закръглената външност на майка му Ирена Кръстева потвърждава. Човек, разбира се, прилича на родителите си и това е очевидно за всеки. Но прилича и на астрологичните си тотеми, което е очевидно само за посветените. Характеристиките се всаждат от генетични, но и от астрологични фактори. Негенетичната наследственост е явление, което този сайт онагледява. Астрологията не отрича генетиката, но биологията тесногръдо отрича астрологията. Макар че е древна, царицата на науките 1)През Ренесанса астрологията била наричана Царицата на науките, която може да обясни раждането, растежа и
отмирането на всички неща в материалния свят.
е по-широко скроена и по-толерантна от новите, но консервативни и пълни с предразсъдъци медицина и биология. Причината за това е, че в бездуховния свят на рационализма тези природни науки са се оказали придворни на новокоронясаната царица на науките – физиката, която е не само догматична и консервативна, но и неопределена и относителна, като с двойствеността си имитира духовност.


 Това не е личен хороскоп, а кратък обзор на астрологичното влияние на съответния слънчев градус.

Калугерицата инстинктивно чопли в мърсотията. The lapwing is an instinctive dirt-picker.Калугериците (Vanellus, Lapwing) са род блатни птици. Сприхаво вадят червейчета от тинята и са много досадни. Все се ослушват за разни гадини в калта, току се стрелват да ги хванат и пак замръзват на място. Живеят на пресекулки, дори летят така с неравномерно биене на крилата. Издават пронизителен и дразнещ плачлив крясък като от настъпено пале, който при някои видове наподобява смесица от стърженето на огромен скакалец и полицейска свирка.

Градусът на калугерицата е противен, но също е странен и загадъчен. При издаването на плачевния си писък калугерицата се втурва напред, сякаш търси някого да клъвне. По подобен начин човекът-калугерица е агресивен. Напада, оплаквайки се. Навсякъде се бърка и на всички пречи. Той е клюкар, интригант и е завистлив. Усмивката му е сплашващо-снизходителна. Вреден и неприятен е. Гребенест е, има сплъстена коса, нисък ръст и малки очи. Вечно мърмори неразбираемо.

Човекът-калугерица има отлични способности, които често се използват за зло. В постоянни препирни с близките си и семейството си е. Пакости, подронва, подкопава и проявява подигравателен сарказъм. Никога не зачита чуждото мнение, заяжда се. Никога не пораства и си остава палаво дете, вечен пионер. Никъде не работи за дълго време. Капризен е, но в парите му върви, особено в харченето им. Често започва нещо, но не го довежда до край. При това е издръжлив, упорит, бдителен, паметлив, схваща всичко, има логичен ум и добри изследователски способности, но е повърхностен и е прекалено фиксиран върху своите дела и идеи.

Калугериците са не само шумни и кресливи, но често имат и крещяща външност. Обикновената калугерица е гиздава и има остра матроска качулка. Много видове имат червени или жълти месести обеци и лицеви плочки, които понякога покриват цялото лице подобно на маска. Тези ярки украси показват високо ниво на тестостерон и се предполага, че помагат за терморегулацията. Месестият щит също пази лицата на птиците при ровенето им в тинята. Възможно е също да има рецепторна функция и да им помага при откриване на плячка. Той е многофункционален – има рекламна, защитна, адаптивна и ловна роля. Може би очите на човека-калугерица изглеждат малки заради сравнително месесто му лице или обратното – лицето му изглежда месесто поради по-прибраните му недоверчиво-търсещи очи.

Калугерицата умее да отвежда потенциални хищници надалеч от гнездото си, като влачи крило, сякаш е счупено. Човекът-калугерица също умее да се преструва и да отвлича вниманието на другите от аферите си. Непоследователността му го прави да изглежда по-предвидлив и съобразителен, отколкото всъщност е, докато той най-вече пази своето.

Калугерицата е винаги нащрек. Обсебена е от лова на низшите твари, с които се храни, и не иска да изпусне нито една от тях. Лети неравномерно, защото крилете ѝ са относително много големи и замахва с тях по-рядко. По този начин птицата разполага с повече време между маховете на крилата си и успява да види по-добре следите от дребните гадинки, с които се храни. Подобно на животинския си аналог човекът-калугерица иска да постигне много с един удар.

Градусът на калугерицата зарежда с вечна неудовлетвореност в привързаностите и увлеченията и надарява с огромен апетит и амбиции. Прави човека властолюбив и високомерен нашественик, склонен към преувеличение. Това е един от градусите на жаждата, водеща до крайности. Може би затова човекът-калугерица се навърта около силните и има склонност да става треньор на атлети или масажист, който маже телата им с масло.

Градусът на калугерицата е добър за кариера, но дава огромно себелюбие. Символизира усложнения, идващи от прибързано подписване на документи.

Delyan Peevski Lyutfi Mestan Admed Dogan 61Човекът-калугерица се навърта около силните. (с Лютви Местан и с Ахмед Ахмедов – “Доган“)
The lapwing-person hangs about people of power. (with Lyutfi Mestan and with Ahmed Ahmedov aka Dogan)

———————–

Интригантството на калугерицата може и да я вкара в политиката, особено при ниско културно ниво на населението. Това, че нейният градус стана възлов проблем напоследък в България и в Гърция чрез Делян Пеевски и Алексис Ципрас, показва още и дълбокото социокултурно разделение в тези страни.

други тотемни птици 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22

Това е описание на една от трийсетте категории зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
Градуси на жаждата и преувеличенията

Тази категория градуси дават хронична голяма жажда за живот, неудовлетвореност от постигнатото и стремеж към съвършенство. Човекът, имащ такъв градус изявен, има огромни апетити и амбиции и рискува. Иска му се да опита от всичко в живота и има развит инстинкт на нашественик. Каквото и да му дават, му е малко.

Това са градуси на крайностите и преувеличенията. Човекът, който има такъв градус, не обича да е в сянка. Равнява всичко и всеки по своя идеал, който нерядко е скалъпен от неговите страсти и няма аналог в действителността. В най-лошия случай, както се случва с неразвитите личности, тези градуси вменяват ненаситно тщеславие и желание за показ. В най-добрия случай те свидетелстват за човек, който привлича другите, явява се своеобразен вожд, около който се събират хора.

други представители на тази категория градуси 1


 Сходство и солидарност между хората-птици

Хората, родени на птичи градуси, имат известно сходство и симпатии помежду си. Българският политически живот е илюстрация на това. Към края на 2016 четири водещи фигури на БСП и двама техни олигарси се оказаха хора-птици. Едната фигура е родена на същия градус, на който е роден и Карл Маркс и стана омбудсман. Техния тотем е птица, която е унищожава и съществува за сметка на чуждата собственост. Друга фигура е родена на същия градус, на който е роден и Максимилиан Робеспиер. Другите две фигури-птици, родени в деня на черната врана и на казуара, излъчиха за президент човек-пойна декоративна птица и всичките вкупом засвидетелстваха привързаността си към друг президент-кралска декоративна птица от световен ранг, който на свой ред се явява наследник на друг световноизвестен президент-декоративна и пойна птица. Важен посредник между българските хора-птици и евразийската кралска птица, който подсигурява взаимно-изгодното им сътрудничество, се явява една псевдо-благородна птица. Тя и благородният ѝ събрат или лебедоподобната гъска и лебедът, имат много дълги тръбовидни шии, а човешките им аналози проявяват особено голям интерес към тръбопроводи и сондажи.

Първият български демократично избран президент и бивш идеологически дисидент, който проведе мирния преход към демокрация и на практика стимулира процъфтяването на гореспоменатите хора-птици, също има за слънчев тотем непретенциозна морска патица.

По същото време водачите на двете турски партии също се оказаха оглавени от хора-птици. Едната от тях е хищна и е любимата птица на създателя на турската малцинствена партия Ахмед Ахмедов (Доган). Другата е всеядна опортюнистична птица-философ. Те симпатизират на турския президент, който също е с тотем хищна птица. Трета и четвърта най-важни възлови фигури в ДПС също имат за слънчев тотем птици, но ровещи.

Корнелия Нинова, жената-черна врана в българския политически пейзаж, стана известна с сравняването на някои политици с различни птици. Според нея Борисов е ястреб, който се преструва на врабче, а Цветанов е гълъб. Тези епитети засвидетелстват не само птичата ѝ природа, но и известната ѝ симпатия към оприличените.

corvids will mob raptors of all kindsПтиците се асоциират с полет, лекота, духовност, идейност, промяна, лековатост, клюка и лъжа. Ето защо тотемите на идеологическите водачи често са птици. Комунистическите тотемни птици имат най-вече отношение към безстопанствеността, присвояването, говоренето, сплетните, реториката, перченето и масовата дезинформация. Протурските партии се водят от хора, чиито тотеми са хищни птици, защото се родеят с догматична и безкомпромисна религия, която изисква жертви. В българския вариант на тези партии има само един такъв лидер и то отскоро. Бащицата на партията си беше избрал псевдоним на хищна птица на турски език, а слънчевият му тотем е най-хищният бозайник. Тотемите на останалите главатари са на всеядна говореща, трупащо-ровеща и блатна ровеща птици. Така според тотемната принадлежност на лидерите на ДПС, движението и производните му партии носят смесените черти на ислям и комунизъм. В потвърждение на тази теза преди парламентарните избори 2017 Нинова заяви, че след като нейната БСП спечели изборите, ще се коалират с ДПС.

   [ + ]

1. През Ренесанса астрологията била наричана Царицата на науките, която може да обясни раждането, растежа и
отмирането на всички неща в материалния свят.