164
Dromedary
едногърба камила

 • Вълко Червенков, едногърба камила ---|--- Valko Chervenkov, dromedary camel
 • Todor Jhivkov official portrait, Dromedary camel
 • Valko Chervenkov, Todor Zhivkov ---|--- Вълко Червенков, Тодор Живков
 • Вълко Червенков, едногърба камила ---|--- Vulko Chervenkov, dromedary camel
 • Dromedary, Todor Jivkov official photograph
 • Todor Zhivkov, Valko Chervenkov portraits ---|--- Тодор Живков, Вълко Червенков портрети
 • Вълко Червенков, едногърба камила ---|--- Valko Chervenkov, dromedary camel
 • Todor Zhivkov, Dromedary yelling; ---Ю--- дор Живков, едногърба камила викат
 • Valko Chervenkov, Todor Zhivkov ---|--- Вълко Червенков, Тодор Живков
 • Вълко Червенков, едногърба камила ---|--- Valko Chervenkov, dromedary camel
 • Dromedary Camel smiles, Todor Zhivkov drinks coffee ---|--- едногърба камила, Тодор Живков
 • Todor Zhivkov, Valko Chervenkov ---|--- Тодор Живков, Вълко Червенков
 • Valko Chervenkov, dromedary camel ---|--- Вълко Червенков, едногърба камила
 • Dromedary camel, Todor Zhivkov ---|--- едногърба камила, Тодор Живков
 • Valko Chervenkov, Todor Zhivkov ---|--- Вълко Червенков, Тодор Живков
 • Valko Chervenkov, dromedary camel ---|--- Вълко Червенков, едногърба камила
 • Todor Zhivkov Memorial in Pravets, Dromedary ---|--- паметник на Тодор Живков в Правец, едногърба камила
 • Todor Zhivkov, Valko Chervenkov ---|--- Тодор Живков, Вълко Червенков
 • Dromedary camel, Todor Zhivkov ---|--- едногърба камила, Тодор Живков
 • Vulko Chervenkov, Todor Zhivkov as young; ---|--- ълко Червенков, Тодор Живков като деца
 • Todor Zhivkov, Dromedary Camel ---|--- Тодор Живков, едногърба камила

Вълко Червенков и Тодор Живков и тотемът на слънчевия им градус – едногърбата камила – са показани в галерията.
  Valko Chervenkov, Todor Zhivkov and his Sun degree totem – the dromedary – are shown in the gallery.
<<< 21 photos >>>

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.

Вълко Червенков и Тодор Живков са родени в съседни календарни дни, но в един и същи зодиакален ден, когато слънцето е било на същия градус от еклиптиката. Явяват се двойници по слънчев градус и съответно имат и един и същ слънчев тотем – едногърбата камила. На същия градус е било и слънцето когато Съветския съюз обявява война на България през 1944 година и започва окупацията ѝ.

Todor Zhivkov and Valko Chervenkov at an exhibitionАстрологичните влияния действат на биологично ниво и определят в еднаква мяра телесните пропорции, инстинктивната природа и психичните склонности. Нормално Слънцето е най-силният астрологичен фактор и има най-голямата всаждаща сила. Обикновено приносът му към физическите и умствените качества на личността е над 60% и достига до 90%. Определя физическата прилика както на личностите със слънчевия им тотем, който в този случай е видрата, така и между тези, които имат еднакъв тотем, тоест, които са родени, когато слънцето е било на един и същ зодиакален градус. Галерията илюстрира това.

Приликата на тези хора идва от зодиакалното влияние на Слънцето. Ясно е, че тя не се дължи на материалната генетична наследственост. Наблюдаването ѝ може да има просветляващо действие. Може да усетите, че има нещо стабилно в живота през епохите. То е земното въплъщение на някакви универсални качества. Може да се усети в погледа, намеренията и жестовете на създанията – хора или животни. Въпреки че е още непризнато от науката, това негенетично космическо всаждане на качества е показано тук пред очите ви. Градусът на едногърбата камила може да е особено полезен за разбирането на новата българска история и съвременна народопсихология.

Този градус прониква дълбоко в българското колективно подсъзнание благодарение на историческите обстоятелства и на продължителното им налагане. Завладяването на България действа като слънчево затъмнение, което се повтаря ежегодно и става част от народопсихологията. Вълкочеренковщината, тодорживковщината и качествата на камилата са завладявали България. Днес двойници на хората-камили могат да се видят навсякъде в политиката и управлението на държавата. Хората сами ги овластяват без да знаят точно защо. От астрологична гледна точка, за отживяването на камиларщината е нужно друго стресово събитие, подобно на съветската инвазия или на слънчево затъмнение.


Това не е личен хороскоп, а обзор на астрологичното влияние на слънчевия градус.
This is not a personal horoscope, but an overview of the related Sun degree.

Едногърбата камила (Camelus dromedarius, Dromedary) е нечифтокопитен преживен гигант, адаптирал се към тежките условия на пустинята. При глад може да яде тръни, кости и да пие солена вода. Дори и в най-горещия климат на земята може да изкара седмица без вода. Има различни адаптации срещу пясъчните бури. Всички отвърстия на тялото ѝ могат да се затварят, така че пясъкът да не може да проникне в тях. Развила е също уникални механизми за складиране на вода и храна. От хилядолетия този издръжлив на лишения непретенциозен пустинник е опитомен и е използван за товарно животно. Камилата също е източник на мляко, месо и вълна и се явява естествена предпоставка за икономическо самозадоволяване.

Човекът, роден на градуса на едногърбата камила, има аскетична нагласа и цял живот търпи и се приспособява. Характерни за него са суровост, депресия, меланхолия, вечна грижа, зависимост, аскетизъм, скептицизъм и прост тежък живот. Вечно е в очакване на пясъчна буря, а като дойде – се снишава и чака да отмине.1)Вероятно най-известните речи на Тодор Живков е наречена „приземяване“. В нея той безпринципно изтъква,
че комунистическата партия трябва да се сниши, докато отмине бурята на перестройката, с което всъщност налага характера на сънчевия си тотем върху партията и страната.“
Умее добре да се адаптира и е твърде целесъобразен. Надарен е с голяма издръжливост и невероятно търпение.

Човекът-камила все не може да се устрои някъде, постоянно се движи, сменя дома си, има номадски начин на живот. Липсва му и постоянна месторабота, има проблеми с родители и деца. Но той се примирява със всяка ситуация и е добър позьор. За него са характерни фалш, неестественост и може да таи завист и омраза.

Това е човек, когото никой не обича, когото никой не взема насериозно и на който всички се присмиват. Обикновено го избутват на последно място. Прехвърлят му работа и отговорности в семейството и в службата. Прекалено зависим е от другарите си. Често изглежда по-стар от възрастта си. Излъчва тъга и безпокойство. Той не е агне, а жертвена камила.

Todor Zhivkov, Muammar Gaddafi снишениЧовекът-камила е консервативен, старомоден и непретенциозен. Говори малко и по същество. Не храни симпатии нито към модерния живот, нито към нови идеали, и е в асинхрон с тях. В живота му има и трудни времена, но той не се стреми да забогатява кой знае колко. Защитава собствеността си и живее тихо. Адаптира се към цивилизацията по същия начин както и към неблагоприятните условия на пустинята – чрез търпеливо изчакване и изолиране от околния свят.

Едногърбата камила полюшва тялото си плавно наляво-надясно докато ходи, откъдето идва и прозвището ѝ „кораб на пустинята“. Подобна походка често има и човекът-камила, която заедно с мудните движения му придава тежест. Зад привидно царствената осанка обаче нерядко се спотайва самотен песимист и приспособенец.

Едногърбата камила е методична и пословично търпелива, качества на които внушават уважение и които могат да минат за скромност и аристократичност. Градусът ѝ е символ на прекалена, самоспъваща добросъвестност.


Градусът на едногърбата камила е особено важен за новата история на България. Слънцето се намира на него, когато Съветският съюз обявява война на Царство България на 5.9.1944. Тази стресова дата повлиява върху бъдещето на България. Хората, които са родени на нея или в чиито хороскоп е активна, се вписват добре в съветския безстопанствен бит и култура и често се оказват на гребена на историческата вълна. Неслучайно в продължение на 40 години България е управлявана без прекъсване до 1989 година от двама представители на градуса: Вълко Червенков и Тодор Живков. А понастоящем от две и повече техни подобия.

Снишен лъв е показан на герба на Правец (1998)В резултат на дългото царуване на градуса, неговите свойства проникват дълбоко в народопсихологията. А те са приспособенчество като начин за оцеляване, консерватизъм, послушност, скептицизъм, тарикатщина, вечна зависимост, позьорство и неестественост.  Една плеяда от послушни нагаждачи, родени около този градус, е постоянно присъствие във властта в България. И досега приликата и близостта с този градус гарантира управленски статус. Бойко Борисов и  Румен Радев са добра илюстрация на това. Приличат физически и по манталитет на Червенков и Живков, защото същите или подобни градуси са активни в хороскопите им. Дори по-бегла прилика, в която не са намесени идентични градуси, а аспекти и елементи, се оказва ценна за народното подсъзнание и повлиява на избора му на местни управници. България е станала страна на едногърбата камила. Познаването на качествата на това животно може да е много поучително.

Едногърбата камила е номад и не показва никакви признаци на териториалност. Може да се каже, че е пролетарски интернационалист по рождение. Патриотизмът ѝ се свежда до семейственост. Нагодена е за живот в пустинята и е аскетично настроена. Няма отношение към земеделие и имоти. Носи най-важната собственост в гърбицата си и друга не ѝ трябва. Изтърпява всичко, когато се наложи, а през останалото време мързелува и пести сили. Затова все я товарят и тя се явява един естествен „товарищ“ или „събрат по товар“.

Когато видите човек-едногърба камила да е станала камилар или да оглавява държава, значи някой друг по-голям камилар от интернационален ранг я е поставил там. При това такъв, който не цени селското стопанство и частната собственост, защото човекът-едногърба камила не разбира от тях и ги съсипва.

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Градуси на аскетизма и оцеляването

Todor Zhivkov as childТези градуси са свързани с аскетизъм, ограничения и умение да се следва целесъобразността. Те указват непредсказуемост на характера, бурни промени в живота и живот на предела на възможностите. Изискват напрягане на всичките сили и постоянна адаптация към променящите се условия. Имат отношение към оцеляването. В живота на човек, който има някой от тези градуси изявен, ще има крайни обстоятелства, полети и падения. В най-лошия случай влиянието на тези градуси води до самота и песимизъм. В най-добрия случай те се явяват силни градуси, даряващи невероятно търпение и голяма преживяемост. Подкрепи Био-Астрология с каквато и да е сума – отнема секунди. Благодаря. Support Bio astrology long red yellow blg

други представители на тази категория градуси 1, 2, 3

   [ + ]

1. Вероятно най-известните речи на Тодор Живков е наречена „приземяване“. В нея той безпринципно изтъква,
че комунистическата партия трябва да се сниши, докато отмине бурята на перестройката, с което всъщност налага характера на сънчевия си тотем върху партията и страната.“