319
Христо Стоичков
Hristo Stoichkov

  • Flying fish and Hristo Stoichkov
  • Hristo Stoichkov and flying fish
  • Hristo Stoichkov and flying fish
  • Hristo Stoichkov and flying fish
  • Hristo Stoichkov and flying fish
  • Hristo Stoichkov and flying fish
  • Hristo Stoichkov and flying fish
  • Flying fish and Hristo Stoichkov

Христо Стоичков и тотемът на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а обзор на астрологичното влияние на слънчев градус.
Hristo Stoichkov and his Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal
horoscope, but an overview of the related Sun degree.

<<<8 photos>>>

English
This article has not yet been translated into Bulgarian. If you’d like to translate it, please contact us.

Летящата риба (Exocoetidae, Flying Fish) е необикновена морска риба, която може да лети. От време на време изскача от водата и планира над нея благодарение на силно удължените си перки. Прелетите ѝ могат да достигат до 200 м дължина, 6 м височина и 80 км/ч. Чрез тях рибата избягва силни океански течения и хищници. С летенето си надхитря и околната среда, и враговете си. Внезапното политане, голямата скорост и маневреност са отличителните предимства на летящата риба. Такива качества има и човешкото ѝ съответствие.

Редица анатомични приспособления при летящите риби намаляват подвижността на гръбначните прешлени и увеличават мускулната им сила. Това подобрява аеродинамичността на тялото и им помага да извършват мощните движения с опашка, с които по удивителен начин се оттласкват от водата при политанията си. Летящите риби имат издължена долна част на опашката. която им помага за поддържане и продължаване въздухоплаването. Към края на даден полет могат да я топнат във водата размахвайки я енергично за да добият ускорение и подходящ наклон и разпервайки перките си срещу вятъра, да се издигнат за още един прелет, с възможна смяна на посоката. Умеят да увеличават времето, прекарано във въздуха, като летят под подходящ ъгъл спрямо вятъра и морските течения.

„Мъж държи в ръка отрязана глава .“ е средновековен символ на градуса на летящата риба, указващ човек със сила.Градусът на летящата риба дава голяма сила и издръжливост, способност за оцеляване и множество пътешествия. Не лишава живота и от опасности. Понякога чрез неочаквано произшествие променя битието към по-добро и обратното. Указва човек, който усеща как да излезе от трудните ситуации. Надарява с умението и куража, необходими за да се подчини разрушителният потенциал на безгрижните „заигравания“ на съдбата. Привидно незначителните действия с голям резултат са запазена негова марка. Подлага на проверка силата, находчивостта и емоционалната стабилност. Изисква цялата налична сила да бъде използвана: умствена, емоционална и физическа. „Мъж държи в ръка отрязана глава.“ е средновековен символ на градуса, описващ човек със сила.

Flying Fish at sunsetБез да мисли какво може да се случи с него, човекът-летяща риба винаги намира път към постигане на стремленията си. Осъществява се в сложни и опасни професии, които изискват интуиция и взимане на бързи решения и незабавното им изпълнение, такива като летец, пожарникар и ловец. Действа решително в критична и потенциално разрушителна ситуация. Необходими са му пълна мобилизация на силите и дълбоко чувство на непобедимост.

Това е градус на вечната неудовлетвореност и емиграцията. На хората-летящи риби все не им харесва как живеят. Склонни са да менят начина си на живот и да пътешестват безспирно. Могат да стрелнат стремглаво към бедствие. Никъде не намират себе си, вечно са недоволни и все нанякъде се стремят. Неизменно считат, че там някъде отвъд хоризонта е по-хубаво отколкото тук. И ако нещо ги задържа в родината или им пречи да живеят другаде, те все съветват приятелите си да заминат. Установяват се през втората половина от земния си път и съумяват да сторят немалко.

Hirsto Stoichkov fishy mouthХората-летящи риби са романтици. Далечината и светлината ги привличат. Политат, когато им скимне, неочаквано им хрумват напълно откачени идеи, които се опитват да осъществят. Външността им е рибешка: имат голяма уста, големи неподвижни очи и слабоподвижна глава. Те са даровити, артистични и се ползват от всеобща симпатия. Имат верни приятели, но и независим и избухлив характер. На никой не служат и не се подчиняват. Душата им е чиста и безметежна и действията им са в хармония с убежденията им. Това ги прави силни и въздействащи.

Летящите риби гледат по-надълбоко и по-надалеч от другите риби. Такива са и хората-летящи риби. Винаги са няколко крачки по-напред в мислите и в действията си. Вдъхновяват другите с дела или думи и примерът им остава за поколенията.

stoichkovС невероятните си способности летящите риби успяват да избегнат обичайните отношения на хищник-жертва, съществуващи в морето. По подобен начин хората-летящи риби могат чрез дарбата си да се измъкнат от законите на обществената джунгла и поне известна част от времето да живеят в паралелна, по-свободна реалност. По време на полет обаче тези риби стават много уязвими и беззащитни. Тогава ги свалят и отстрелват. Това, че светлината ги привлича, ги прави лесен улов. В някои страни ги използват за храна.

Stoichkov up-umhalf-30Птиците летят активно и са доста леки. За разлика от тях летящите риби са тежки и могат само да планират с криловидните си перки. Носенето им във въздуха изглежда странно. Но измъкването им от водата и издигането им изглеждат направо свръхестествени. За всеобщо учудване огромните усилия на подводницата-уиндсърфист да полети се увенчават с успех. Сякаш със силата на волята си летящата-риба преодолява физичните закони. На човекът-летяща риба му е нужна вяра в себе си и във висшите Сили.

 

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Градуси на невписващите се парвенюта

Това е един от дузината градуси, които дават парвенюта и анархисти. Указват човек, който предизвиква обществото и привлича осъждане. Може да инициира скандали и разобличения, да забогатее внезапно и да попадне от низините във висшето общество. В най-добрия случай си има собствено мнение за всичко, може да противостои на обкръжението и да спечели от противоборството. Провокира лошото обкръжение. Не се вписва обаче в никой кръг, даже и да иска. Носи някакъв печат на отхвърленост и самотност. В най-лошия случай тези градуси вменяват склонност към анархия, хаос и бягство от обществото.

други представители на тази категория градуси 1, 2, 3, 4, 5

Flying-fish-backbeach_Kate-Sprogis-1400-10-lev

English
This article has not yet been translated into Bulgarian. If you’d like to translate it, please contact us.