271
Ivan Kostov
Иван Костов

 • Snow leopard, Ivan Kostov ---|--- снежен барс, Иван Костов
 • Иван Костов
 • барс, Иван Костов ---|--- Snow leopard, Ivan Kostov
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • снежен барс, Иван Костов ---|--- Snow leopard, Ivan Kostov
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, Snow leopard
 • Snow leopard, Ivan Kostov ---|--- снежен барс, Иван Костов
 • Иван Костов, барс ---|--- Ivan Kostov, snow leopard

Иван Костов и тотемът на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а кратък обзор на влиянието на съответния слънчев градус.
Ivan Kostov
and his Sun degree totem are presented in the gallery.
This is not a personal horoscope, but a brief overview of the related Sun degree.
<<< 13 photos >>>
 

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.
Indian chief claims power from the assembled tribe

Индиански вожд спокойно и царствено изисква признание

Слънцестоенията са преломни точки в годишния цикъл. Зимното слънцестоене е най-добрият кандидат за начало на годината.1)Това е особено валидно за северното полукълбо.
Това че гражданската нова година започва десет дни по-късно се дължи на религиозно-политическа обремененост на християнството, наследена от юдаизма.
Настъпването му означава, че половингодишното снижаване на слънцето и скъсяването на деня са завършили. Ознаменува се началото на половингодишното издигане на слънцето и се предвещава удължаване на деня. На родения на този градус му се вменява усещането, че се намира в подножието на висока планина, чието изкачване трае половин година и води до просветление и освобождение. Всажда му се зодиакален инстинкт, свързващ мобилизацията за усилното изкачване с безоблачни перспективи. В намеренията си той вече е на планинския връх, откъдето може да гледа надалече, където денят е дълъг и където се чувства свободен властелин.

Барсът (Panthera uncia/Uncia uncia, Snow leopard) е пантера, която живее високо в планините на Средна Азия. Наричан още Ирбис, Снежен барс или Снежен леопард. Това е най-страшният планински хищник. Пухкав е, но има сравнително плътно телосложение. Силен, гъвкав, много подвижен, непредсказуем, хитър, стремителен е и може да чака дълго в засада. Изключително пъргав е. За да улови птица, може да скочи до 15 метра на дължина. В семейство Котки той е шампионът на висок скок.

Градусът на зимното слънцестоене е изключителен и съответно зодиакалният му тотем е забележително животно. Това е градус с голяма яркост, от царствена звездна величина. Често обаче роденият на градуса на зимното слънцестоене се скъсва от работа, изгаря на нея, без да щади нито себе си, нито другите. Има твърде големи амбиции.

Ушите на барса са малки и закръглени, за да не губи много топлина. Такива са и на човешкия му представител. И двамата имат леко изгърбена, дебнеща стойка. Човекът-барс има котешка външност, удължени очи, кръгловата физиономия, гъста козинеста коса и ръстът му е по-голям от средния. Чувства се и се държи като покачен на висок планински връх, откъдето другите хора изглеждат малки и незначителни като мравки. Гледа отвисоко на другите. Има комплекс за свръхценност. Може да е деспот.

Хищен идеализъмБарсът може дълго да се спотайва в засада преди да направи точния скок. Такъв е и човекът-барс. Може да се изяви късно и да нанесе кариерен удар в най-подходящото време. Той е трудолюбив, работоспособен, тактичен, хитър, лукав и крайно самоуверен. Овладява положението благодарение на предвидливост и смелост. Планира смело и целесъобразно и използва сгодните възможности навременно. Има интерес към тайни знания. Човекът-планински леопард умее да се катери много добре и достига високо социално и стабилно материално положение. Най-големи успехи има в използването на земните блага, такива като полезни изкопаеми или селскостопанска продукция, а също и на политическата арена.

Градусът на ирбиса е свързан с религиите. На него е роден пророкът Зороастър. Показва човек, чийто живот религията и теорията играят важна роля, който или приема дадено учение, или го отхвърля, като създава свой собствен кодекс. Човекът-барс винаги се стреми към върховете, както гръцките богове – към Олимп. Може даже да има пророчески дар. Голям идеалист е, но е не по-малко и хищник. Той е реалист, който съчетава истински прагматизъм с идеални стремежи.

От планината се вижда надалеч. Човекът-барс мисли дългосрочно и мащабно. Късно се развива и има тяга към реформаторство. Обсебен е от идеи за преустройство на света, явяват му се откровения подобно на Зороастър в реката. В най-добрия случай животът на Снежната пантера е пълен с приключения. В най-лошия случай е като този на „Витязът в пантерова кожа“ от грузинския класически епос, който става отшелник заради загубена любов, но успява да я намери с помощта на изтъкнати приятели.

Петнистата светла козина на снежния леопард го прави почти невидим зиме. През лятото тя потъмнява и той пак е трудно забележим на фона на сивите скали. Очите му са сивкави и се сливат с цвета и шарките на лицето. Барсът е практически неуловим. Такъв е и човекът-барс; натурата му е сложна и трудна за разгадаване. Има силни окултни способности, дипломатически умения, проявява двойственост и хитрост. Това е двойствеността на свирепия отшелник, който рискува на сигурно; на философа-прагматик, чието съвременно амплоа е политикономията; на консервативния новатор, който се бори за реабилитация на полезни традиции; на безпощадния мечтател, който жертва другите за идела си, без да му мисли. Това е двойствеността на хищния идеалист, на себичния алтруист, на великодушния скъперник или на демократичния диктатор.

The big fluffy paws of the snow leopard serve as snowshoes.Големите пухкави лапи на снежният леопард му служат като снегоходки. Барсът е властен и излъчва сила. Човекът-барс обича да се заобикаля с повече или по-малко буквални символи на силата. „Сила“ е дума, която му отива и която е естествено да присъства в лозунгите му. Той е много адаптивен. Има многостранни възможности, способност за нагаждане към всичко и желание за максимално разгръщане в живота. Често обаче за него целта оправдава средства до такава степен, че не забелязва близките си. Всеки, който е въвлечен в неговата орбита, е длъжен да му служи. Човекът-барс има властна природа. От него страдат всички, дори и собствените му деца. Не само използва околните за користните си цели, но и приема помощ от тях.

Барсът не може да реве. Човекът-барс има повече или по-малко дрезгав глас. Макар да е изкусен политик, трудно става политически ръководител, понеже е единак. Не е колективен човек, гледа другите отгоре. Но при подходящ случай и ако колективът доброволно му се подчини, той с готовност ще го оглави. Той е „индианският вожд, който, изправен пред племенния събор, спокойно и царствено изисква признание.“

Това е критичен градус, силен и двойствен. Касае способността за изискване и поемане на властта в реалните групови ситуации. Акцентира върху възможностите и отговорностите, съдържащи се във всяка заявка за водачество. Чрез него силата на групата се превръща в измерим и внимателно управляем „капитал“. В латинските езици думите „шеф“ и „капитал“ произлизат от същата латинска дума „капут“, която значи „глава“. На мнозина се случва да се окажат в ситуация, позволяваща им да добият власт над другарите си, колкото и ограничена да е тя. Готов ли е човек да ползва властта отговорно и ефективно? Това е най-върховният му изпит пред обществото, който градусът на зимното слънцестоене поставя. Отговорът се допълва и от действието на противоположния му градус – този на лятното слънцестоене – който има отношение към приемането на зависимост от индивида като основа за узряването на личността му.

 други тотеми от семейство котки 1, 2, 3
other totems of feline family 1, 2, 3

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.

Градуси на новаторството

Тези градуси са свързани с преход на ново ниво и с навлизането в нов цикъл на житейски опит и дейности. Пътят, който поема човекът, имащ такъв градус активен в хороскопа си, е още непознат и затова тайнствен: не се знае какво го очаква по него.

Тези градуси дават детско любопитство, на което предстои още много да се учи и да събира знания. Вменяват стремеж към неотложни действия, инициативност, известна суетност, излишна подвижност и безпокойство. Свързват се още с ускоряване темпото на живот. Хората, които имат повече от тях в хороскопите си, бързат да живеят. Имат нужда да получат всичко от живота веднага и нищо друго не ги удовлетворява.

Тази категория градуси указва обнадеждени и откровени хора. В живота и работите си не успяват да скрият нищо, дори и много да искат, и в крайна сметка винаги биват изобличени. Това са градуси на падане на маските и на разобличават. Хората, в чиито хороскопи са изявени, са наивни, доверчиви и имат склонност да бъдат изкушени и прилъгани.

Тази градуси изискват активно разгръщане на творческия потенциал и енергия, и стимулират действеността. Дават жажда за живот и стремеж за привличане вниманието на околните. Обладателят на такъв градус се опитва да улови всичко, което привлича вниманието му и което е близко до сърцето и душата му. Опитва се да се разпространи навсякъде и да внуши на всички и на всекиго поотделно своите идеи, нагласи, убеждения и мироглед. Такъв човек се отличава с оптимизъм, самоувереност, трудолюбие и голяма работоспособност. За да осъществи идеите и плановете си, са му нужни качества като всеотдайност, целеустременост, красноречие, познание на хората, артистични способности, както и упоритост, постоянство, сдържаност, търпение, самодисциплина, самоконтрол и самообладание. Първоначално, разбира се, действията му са малко хаотични и не винаги последователни, поради липсата на опит, но посочените по-горе качества постепенно се добиват. Добре е, ако не станат прекалени.

други представители на тази категория градуси 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Degrees of Innovation and Reformation

These degrees relate to transition to a new level and to entering a new cycle of life experience and activities. The path that the person having any of them active in his horoscope takes is still unfamiliar, therefore mysterious: what lies ahead is unknown.

These degrees endow the native with the curiosity of a child that is yet to learn and gather knowledge. They instill an aspiration to urgent actions, initiative, some vanity, excessive liveliness and restlessness. They also relate to increasing the tempo of life. People who have more of these degrees active in their horoscopes are in a hurry to live. They need to get everything life has to give right now and are not pleased with anything less than that.

This degree category indicates hopeful and frank people. It is associated with unmasking and denunciation. Those who have it prominent in their horoscopes, are naïve, credulous and prone to being tempted and wiled. They fail to hide whatsoever in their life or work, even if they want much to, and in the end always get exposed.

This degrees require active deployment of the creative potential and energy, and stimulate to action. They give a thirst for life and strife for attracting other’s attention. The holder of such a degree tries to catch everything that captures his attention and that feels familiar to his heart and soul. He tries to “disseminate” himself everywhere and to suggest to any and all people his ideas, attitudes, beliefs and ideology. Such a person is characterized by optimism, self-confidence, diligence and capacity for work. In order for him to make his ideas and plans reality, he needs also traits such as dedication, ambition, eloquence, knowledge of people, artistic abilities as well as tenacity, perseverance, reserve, patience, self-discipline, self-control and composure. At first, of course, his actions are a little chaotic and not always consistent due to the lack of experience, but the abovementioned traits will be gradually gained. It will be for the better if they don’t go into excess.

other representative of the same category of degrees 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

   [ + ]

1. Това е особено валидно за северното полукълбо.
Това че гражданската нова година започва десет дни по-късно се дължи на религиозно-политическа обремененост на християнството, наследена от юдаизма.