273
Лютви Местан
Lyutvi Mestan

  • Lyutvi Mestan, Hooded Crow --- Лютви Местан, Сива Врана
  • Lyutvi Mestan, Hooded Crow --- Лютви Местан, Сива Врана
  • Лютви Местан, Сива Врана --- Lyutvi Mestan, Hooded Crow
  • Лютви Местан, Сива Врана --- Lyutvi Mestan, Hooded Crow
  • Lyutvi Mestan, Hooded Crow --- Лютви Местан, Сива Врана
  • Лютви Местан, Сива Врана --- Lyutvi Mestan, Hooded Crow
  • Lyutvi Mestan, Hooded Crow --- Лютви Местан, Сива Врана
  • Lyutvi Mestan, Hooded Crow; Лютви Местан, Сива Врана
  • Lyutvi Mestan; Лютви Местан
  • Lyutvi Mestan; Лютви Местан

Лютфи Местан и тотемът на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а обзор на астрологичното влияние на слънчев градус.
 Lyutfi Mestan and his Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal horoscope, but a overview of the corresponding Sun degree.

<<< 10 photos >>>

stamps_of_kazakhstan_2011-40Сивата врана (Corvus corone, Hooded crow) има двуцветно оперение. Среща се в централна Евразия: източна и северна Европа, Скандинавия, Мала Азия и Русия. Интелигентна и много адаптивна е. Може да имитира човешка реч, изговаряйки няколко думи или фрази. В Тибет я считат за пойна птица. Зороастрийците смятали всички птици от семейство Вранови (Corvidae) за священи.

Враната има стратегическо мислене. Паметлива е и може да брои. Хвърля мекотели и раци отвисоко, за да счупи черупките им, краде яйца и пиленца от гнездата докато собствениците им ги няма. Крие месо и орехи и ги яде по-късно независимо от това, дали са червясали. Следи къде други врани крият харна и преравя скривалищата им, когато си отидат.

Човекът-сива врана също е стратег. Има силна воля и трезв ум, а също е напорист и предприемчив. Съчетава умение да планира с поемане на рискове. От една страна е предпазлив, бдителен и внимателен, а от друга страна е смел и авантюристичен. Привлича го научноизследователската работа и политиката.

Градусът дава способност към науки, пресметливост, предвидливост, жадност, ненаситност, енергичност, реформаторство, прозиране на бъдещето и престиж. Добър е за военни, политици и дипломати. Човекът-сива врана изисква голямо уважение към интелекта и възгледите си. Обича да се хвали и да се величае, а гласът му по един комичен начин е безизразен и продран. 1)„ …гласът му (на Лютфи Местан) е крайно неприятен – с голям успех може да озвучава враната
от някой анимационен филм…“, „…с интелектуални претенции и ужасен наукообразен речник…“, „…нахален дървен философ…“, „ обича да споделя дълго и напоително. Може да стърже половин час, без да каже нищо.“
В тази чудесна публикация има категоризации за Местан, които точно отговарят на животинския му тотем – сивата врана. Съответствията говорят за наблюдателността и интуицията на автора на публикацията и едновременно с това утвърждават достоверността астрологичния тотем.

Сива врана държи ребро сн Михаела Йорданова; Hooded Crow (Corvus cornix) holds a rib - photo Mihaela YordanovaВраната грачи дрезгаво и си придава важен вид. Човекът-врана има дрезгав глас, който е идеален за язвителна и саркастична критика. Човекът-сива врана обича да пророкува, да се преструва на самотник, на неразбран човек, на непризнат гений. Песимист е и вечно играе ролята на непризнат свободен художник. А всъщност само се чуди как да отмъкне някое къшейче. Тя е всеядна и мършоядна и от нищо не се гнуси.

Роденият в деня на враната е фалшив, но и способен човек. За съжаление похабява възможностите си за самовъзвеличаване и работи малко. Негови характерни черти са скритост, затвореност, предпазливост, завистливост и алчност. Обича да се прави на голяма светла личност, но всъщност, където може, ще измъкне залъка от другите просто ей така, между другото.

Враната върти глава, оглежда те от всички страни, сякаш се опитва да ти каже нещо. Всъщност тя е предпазлива и се опитва да прецени какво може да грабне безнаказано от теб. Човекът-сива врана е конфликтен, малцина го харесват и затова трудно работи дълго на едно място. Но е способен да работи в усамотение, добре информиран е, има добра памет и лингвистични умения.

Враната събира лъскави неща, които ѝ се струват интересни. Човешкият ѝ аналог също е възможно да прояви подобно колекционерство насочено към изящни вещи или думи.

Човекът-сива врана е роден тъкмо преди денят да започне видимо да се удължава. Често животът му стига до пълен застой, което го превръща в краен фаталист и песимист. Този Нострадамус обича да каканиже неразбираемо, закодирано, заплашително и да изпада в ненужно словотворчество. Много добре е подреден в думите. Когато се налага, може доста умело да увърта и словоблудства.

Хората лесно може да сметнат враната и гарвана за източник на бедите си и да искат да ги прогонят. Според съновниците, ако видиш такава птица насън, значи те очакват интриги и лоши новини или ще срещнеш изкусен лъжец, измамник или прелъстител. Но личността-сива врана е излишнословна и апокалиптична не защото има важно послание или от лошотия, а понеже животът ѝ е зациклил, което я изпълва със скука и песимизъм. С все още почти неподвижно слънце животът ѝ изглежда мъртвило. Безизходното положение стимулира пресметливостта, празнословието, но и надеждата. „Човешка душа възприемчива за растеж и разбиране.“ е Сабианският символ на градуса. Човекът-сива врана е просто един свободен артист, попаднал в безвремието. Един ярък социален поет, който никому не се подчинява и не служи и който се навърта там, където ще има достатъчно провизии и мърша.

Разбира се, черногледите философи и потайните характери са добре дошли в консервативните и реакционни кръгове, препитаващи се от страха на хората от новото. Поради тази причина мракобесните пейзажи не изглеждат завършени без този зловещ творец.

други тотемни птици 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22
other totemic birds 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22


Враните в България

A hooded and a carrion crowЧерната врана (Corvus corax, Carrion crow) и сивата врана (Corvus corone, Hooded crow) са близки видове, но имат различен ареал, който почти не се припокрива. Черната врана прилича на гарва и често я вземат за такъв. Враната обаче е по-дребна от гарвана, няма брада а опашката ѝ се разперва във ветрилообразна форма при полет. Ареалът ѝ е разделен между западна Европа и Източна Азия. Подобна на нея е Сивата врана (Corvus corone, Hooded crow), която има двуцветно оперение и се цреща се в източна и северна Европа, Скандинавия, Мала Азия и Русия.

Територията на България е от малкото места, където се срещат и двата вида врани, въпреки че сивата врана преобладава. България също е от малкото държави, ако не е и единствена, в която водещи политици, родени в деня Сивата и Черната врани, оглавяват две от най-масовите партии към 2017 година. Транзитът на Плутон в Козирог, знакът който съдържа и двата вранови градуса, вероятно спомага за изгряването на съответните политици. Градусът на Сивата врана е близо до началото на Козирог, а този на Черната врана е към края му. Около навлизането на Плутон в Козирог през 2008 година единият политик, роден в деня на Сивата врана, излезе на преден план. Десет години по-късно Плутон доближава градуса на Черната врана и нейният политически представител бързо набра голяма сила. По същото време подем има и политикът-сива врана, който оглави нова самостоятелна партия през 2016. В края на краищата, сивата и черната врани са близки видове и даже доскоро бяха смятани за подвидове. От астрологична гледна точка градусите на двете врани също си приличат. Принадлежат към една зодия, но са разположени към различните ѝ краища в почти огледални позиции. Приличат си като цяло и по много характеристики, като пресипнал глас, но са антиподи по други качества, такива като изтънченост например. Древните са имали много точна, но неразбираема за съвременната биология, преценка за качествата и близостта на биологичните видове. Няма нищо чудно в това, че и двамата политици-врани достигат най-голямата си популярност в посткомунистическа България по времето на сливането на влиянията на Плутон – планетата на скритата власт, тайните служби и мафиотщината – с Козирог – знакът управляващ България и кариеризма.

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Градуси на ревностните стратези

Тази категория градуси надарява човека с голяма целеустременост и с умение да скрива целите си. Показва човек с тройно дъно, който умее да се крие зад гърба на другите. Знае какво иска и никога не пропуска предоставеният му от съдбата случай. На ниско равнище може да е страшен човек, дори палач. Може да изпълни мистерията на кукувицата и да изхвърли другите от гнездото. Това е човек, който прави другите хора ненужни. В най-добрия, проявява умение да организират добре каквото му трябва. Това е играч, който умее да пести енергията си, подобно на бегач на дълги разстояния. Тази категория градуси указват стратег, който умее да изчака, а след това да действа бързо и решително. Такъв човек се стреми към идеал и съвършенство и не се разпилява по дреболии. Очаква звездния си час. Страстен е и умее да пази козовете си.


 Сходство и солидарност между хората-птици

Хората, родени на птичи градуси, имат известно сходство и симпатии помежду си. Българският политически живот е илюстрация на това. Към края на 2016 четири водещи фигури на БСП и двама техни олигарси се оказаха хора-птици. Едната фигура е родена на същия градус, на който е роден и Карл Маркс и стана омбудсман. Техния тотем е птица, която е унищожава и съществува за сметка на чуждата собственост. Друга фигура е родена на същия градус, на който е роден и Максимилиан Робеспиер. Другите две фигури-птици, родени в деня на черната врана и на казуара, излъчиха за президент човек-пойна декоративна птица и всичките вкупом засвидетелстваха привързаността си към друг президент-кралска декоративна птица от световен ранг, който на свой ред се явява наследник на друг световноизвестен президент-декоративна и пойна птица. Важен посредник между българските хора-птици и евразийската кралска птица, който подсигурява взаимно-изгодното им сътрудничество, се явява една псевдо-благородна птица. Тя и благородният ѝ събрат или лебедоподобната гъска и лебедът, имат много дълги тръбовидни шии, а човешките им аналози проявяват особено голям интерес към тръбопроводи и сондажи.

Първият български демократично избран президент и бивш идеологически дисидент, който проведе мирния преход към демокрация и на практика стимулира процъфтяването на гореспоменатите хора-птици, също има за слънчев тотем непретенциозна морска патица.

По същото време водачите на двете турски партии също се оказаха оглавени от хора-птици. Едната от тях е хищна и е любимата птица на създателя на турската малцинствена партия Ахмед Ахмедов (Доган). Другата е всеядна опортюнистична птица-философ. Те симпатизират на турския президент, който също е с тотем хищна птица. Трета и четвърта най-важни възлови фигури в ДПС също имат за слънчев тотем птици, но ровещи.

Корнелия Нинова, жената-черна врана в българския политически пейзаж, стана известна с сравняването на някои политици с различни птици. Според нея Борисов е ястреб, който се преструва на врабче, а Цветанов е гълъб. Тези епитети засвидетелстват не само птичата ѝ природа, но и известната ѝ симпатия към оприличените.

corvids will mob raptors of all kindsПтиците се асоциират с полет, лекота, духовност, идейност, промяна, лековатост, клюка и лъжа. Ето защо тотемите на идеологическите водачи често са птици. Комунистическите тотемни птици имат най-вече отношение към безстопанствеността, присвояването, говоренето, сплетните, реториката, перченето и масовата дезинформация. Протурските партии се водят от хора, чиито тотеми са хищни птици, защото се родеят с догматична и безкомпромисна религия, която изисква жертви. В българския вариант на тези партии има само един такъв лидер и то отскоро. Бащицата на партията си беше избрал псевдоним на хищна птица на турски език, а слънчевият му тотем е най-хищният бозайник. Тотемите на останалите главатари са на всеядна говореща, трупащо-ровеща и блатна ровеща птици. Така според тотемната принадлежност на лидерите на ДПС, движението и производните му партии носят смесените черти на ислям и комунизъм. В потвърждение на тази теза преди парламентарните избори 2017 Нинова заяви, че след като нейната БСП спечели изборите, ще се коалират с ДПС.

   [ + ]

1. „ …гласът му (на Лютфи Местан) е крайно неприятен – с голям успех може да озвучава враната
от някой анимационен филм…“, „…с интелектуални претенции и ужасен наукообразен речник…“, „…нахален дървен философ…“, „ обича да споделя дълго и напоително. Може да стърже половин час, без да каже нищо.“
В тази чудесна публикация има категоризации за Местан, които точно отговарят на животинския му тотем – сивата врана. Съответствията говорят за наблюдателността и интуицията на автора на публикацията и едновременно с това утвърждават достоверността астрологичния тотем.