44
Мая Манолова
Maya Manolova

 • Мая Манолова, Обикновена кукувица | Maya Manolova, Common Cuckoo
 • Мая Манолова, Обикновена кукувица | Maya Manolova, Common Cuckoo
 • Мая Манолова, Обикновена кукувица | Maya Manolova, Common Cuckoo
 • Maya Manolova and Common Cuckoo | Мая Манолова, Обикновена кукувица
 • Мая Манолова, Обикновена кукувица | Maya Manolova, Common Cuckoo
 • Мая Манолова, Обикновена кукувица | Maya Manolova, Common Cuckoo
 • Мая Манолова, Обикновена кукувица | Maya Manolova, Common Cuckoo
 • Maya Manolova and Common Cuckoo - Мая Манолова, Обикновена кукувица
 • Maya Manolova and Common Cuckoo | Мая Манолова, Обикновена кукувица
 • Maya Manolova and Common Cuckoo | Мая Манолова, Обикновена кукувица
 • кукувица и Мая Манолова |Common Cuckoo, Maya Manolova

Мая Манолова и тотемът на слънчевия й градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а обзор на астрологичното влияние на слънчев градус.
Maya Manolova and his Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal
horoscope, but an overview of the related Sun degree.

<<< 9 photos >>>

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.

астрологичен двойник по слънчев градус

Cuculus_canorus_chick-0

Голямата червена уста на кукувичето

Кукувицата (Cuculus canorus, Common (European) Cuckoo) буквално оцелява и просперира благодарение на голямата си червена уста. След като се излюпят в чуждите гнезда, кукувичетата зейват с огромни червени гърла и пищят неистово. Това хипнотизира заварените им родители и те не могат да правят друго, освен да ги тъпчат с храна. У хипнотизатори, политици, пропагандисти, енергийни лечители този градус е често изявен.

Малкото кукувиче се излюпва по-рано и избутва другите яйца от гнездото. Люпилният паразитизъм на кукувицата е тясно свързан с пъстрата окраска на яйцата и на оперението ѝ. Първото прави яйцата ѝ неопределими, а с второто тя имитира шарките на ястреба-врабчар и плаши птиците, в чиито гнезда ще снася. Доколкото двуличието на кукувицата е инстинктивно, тя е неосъзнат лицемер и инстинктивен демагог и агитатор.

Maya ManolovaЖените-кукувици обичат да се гиздят с пъстри премени, наподобяващи черно-бялото кукувичо оперение. Градусът им дава желание да съхранят външността си, склонност към разкрасяване, пластични операции и към други методи за цветова мимикрия.

Обикновената кукувица е полезна, доколкото унищожава гъсеници, но е вредна, понеже намалява популациите на други полезни птици. Така че, колкото и диалектически да е въпросът за нейната полза, тя е по-скоро вредител. Кукувицата действа задкулисно и подривно, отстранява заварените си братчета, мами тези, които я хранят, и работи срещу рода им. Смята се, че може да носи лош късмет, да навлича беди. Тя вечно се крие и прави засади: с този градус често се раждат доносници. Особено неприятно се изявяват кукувиците в ранните си години.Тогава те нямат твърди морални убеждения и са във вечен процес на търсене, постоянно се чудят как да се устроят, никъде не се задържат, прелитат от място на място, нямат собствено семейство.

A Cuckoo sits on a perch in the rain in woodland in Thursley, England May 28, 2017Въпреки сивата си външност, кукувиците могат да бъдат душата на компанията. Умеят да са незабележими, когато трябва, и затова често са шпиони и информатори. Градусът се свързва с плагиатство и с предприемачество. Хората с изявен кукувичи градус могат да пробутат всичко на всеки, имат организаторски талант и административни способности. Но неизменните им склонности към разпри, насъскване, задкулисни дейности, паразитизъм и мимикрия много им пречат. Разбира се, това са низки качества, които могат и да не се развият, ако не им се даде ход.

Песента на кукувицата е еднообразен двутонов припев. Нейното приглушено „ми-до“ е с няколко октави по-надолу от гласовете на повечето птици и вероятно е неразбираемо за тях. Това разбира се е добре дошло за този майстор на мимикрията. За нас хората дебелия кукувичи глас се явява бавната основна мелодия на птичия хор. Лесно възприемаме опростената и открояваща се басова линия. Кукувицата е поп-певицата на гората и всеки знае наизуст нейния рефрен. Сигурно затова посланията на човека-кукувица често добиват популярност. За чувствителният музикален човек обаче бедният репертоар и почти дрезгавият глас на кукувицата е прост, груб и дразнещ.

Родените в деня на кукувицата вечно очакват неприятности и може би най-вече заради това се натъкват на тях. Но в думите им се заслушват и им приписват пророчески дарби.

Кукувицата разчита да подмами други по-глупави видове птици да отгледат децата ѝ. Тя е специалист по мимикрията, камуфлажа и адаптацията към сложни обстоятелства. Виртуозно оцелява в тила на врага за негова сметка и го обезврежда преди той да се усети. Провежда своеобразна „нежна“ междувидова борба, в която използва хитрост вместо сила. Изопачава фактите, обърква гостоприемника и му внушава да предприема самоунищожителни действия. Тя е като Карл Маркс, който произхожда от заможно семейство и е женен за аристократка, но в същото време възпява класовата борба и е обсебен от това как да унищожи богатите класи.

Кукувицата все в чуждото гнездо гледа. Фиксирана е върху собствеността на другите и е изключително лакома. Прикрива същността си, за да получи наготово каквото желае и затрива благодетелите си. Инстинктивен привърженик е на комунистическия принцип „всекиму според потребностите“. Човекът-кукувица се явява естествен проводник на историческия материализъм.

—————————-

Да не забравяме, че Карл Маркс също е роден на кукувичия градус, Ленин има Меркурий там, което значи,че разбира Маркс много добре. Сергей Станишев е роден на съседния градус и има Марс на този градус, което предполага, че той активно работи по гореспоменатите насоки и добре описва морала на неговите политически стратегии.  Common-Cockoo_1400-20-AT

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Градуси на аскетизма и оцеляването

Тези градуси са свързани с аскетизъм, ограничения и умение да се следва целесъобразността. Те указват непредсказуемост на характера, бурни промени в живота и живот на предела на възможностите. Изискват напрягане на всичките сили и постоянна адаптация към променящите се условия. Имат отношение към оцеляването. В живота на човек, който има някой от тези градуси изявен, ще има крайни обстоятелства, полети и падения. В най-лошия случай влиянието на тези градуси води до самота и песимизъм. В най-добрия случай те се явяват силни градуси, даряващи невероятно търпение и голяма преживяемост.

други представители на тази категория градуси 1, 2, 3

други тотемни птици 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22
other totemic birds 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22


 Сходство и солидарност между хората-птици

Хората, родени на птичи градуси, имат известно сходство и симпатии помежду си. Българският политически живот е илюстрация на това. Към края на 2016 четири водещи фигури на БСП и двама техни олигарси се оказаха хора-птици. Едната фигура е родена на същия градус, на който е роден и Карл Маркс и стана омбудсман. Техния тотем е птица, която е унищожава и съществува за сметка на чуждата собственост. Друга фигура е родена на същия градус, на който е роден и Максимилиан Робеспиер. Другите две фигури-птици, родени в деня на черната врана и на казуара, излъчиха за президент човек-пойна декоративна птица и всичките вкупом засвидетелстваха привързаността си към друг президент-кралска декоративна птица от световен ранг, който на свой ред се явява наследник на друг световноизвестен президент-декоративна и пойна птица. Важен посредник между българските хора-птици и евразийската кралска птица, който подсигурява взаимно-изгодното им сътрудничество, се явява една псевдо-благородна птица. Тя и благородният ѝ събрат или лебедоподобната гъска и лебедът, имат много дълги тръбовидни шии, а човешките им аналози проявяват особено голям интерес към тръбопроводи и сондажи.

Първият български демократично избран президент и бивш идеологически дисидент, който проведе мирния преход към демокрация и на практика стимулира процъфтяването на гореспоменатите хора-птици, също има за слънчев тотем непретенциозна морска патица.

По същото време водачите на двете турски партии също се оказаха оглавени от хора-птици. Едната от тях е хищна и е любимата птица на създателя на турската малцинствена партия Ахмед Ахмедов (Доган). Другата е всеядна опортюнистична птица-философ. Те симпатизират на турския президент, който също е с тотем хищна птица. Трета и четвърта най-важни възлови фигури в ДПС също имат за слънчев тотем птици, но ровещи.

Корнелия Нинова, жената-черна врана в българския политически пейзаж, стана известна с сравняването на някои политици с различни птици. Според нея Борисов е ястреб, който се преструва на врабче, а Цветанов е гълъб. Тези епитети засвидетелстват не само птичата ѝ природа, но и известната ѝ симпатия към оприличените.

corvids will mob raptors of all kindsПтиците се асоциират с полет, лекота, духовност, идейност, промяна, лековатост, клюка и лъжа. Ето защо тотемите на идеологическите водачи често са птици. Комунистическите тотемни птици имат най-вече отношение към безстопанствеността, присвояването, говоренето, сплетните, реториката, перченето и масовата дезинформация. Протурските партии се водят от хора, чиито тотеми са хищни птици, защото се родеят с догматична и безкомпромисна религия, която изисква жертви. В българския вариант на тези партии има само един такъв лидер и то отскоро. Бащицата на партията си беше избрал псевдоним на хищна птица на турски език, а слънчевият му тотем е най-хищният бозайник. Тотемите на останалите главатари са на всеядна говореща, трупащо-ровеща и блатна ровеща птици. Така според тотемната принадлежност на лидерите на ДПС, движението и производните му партии носят смесените черти на ислям и комунизъм. В потвърждение на тази теза преди парламентарните избори 2017 Нинова заяви, че след като нейната БСП спечели изборите, ще се коалират с ДПС.