48
Mustafa Karadayi
Мустафа Карадайъ

 • Ловен сокол, Мустафа Карадайъ | Saker falcon, Mustafa Karadayi
 • Мустафа Карадайъ, Ловен сокол | Mustafa Karadayi, Saker falcon
 • Ловен сокол, Мустафа Карадайъ | Saker falcon, Mustafa Karadayi
 • Мустафа Карадайъ, Ловен сокол | Mustafa Karadayi, Saker falcon
 • Saker falcon, Mustafa Karadayi | Ловен сокол, Мустафа Карадайъ
 • Мустафа Карадайъ и Ловен сокол
 • Peregrine falcon, Mustafa Karadayi | Сокол скитник, Мустафа Карадайъ
 • Mustafa Karadayi, Saker falcon | Мустафа Карадайъ, ловен сокол
 • Ловен сокол и Мустафа Карадайъ
 • Мустафа Карадайъ и сокол скитник
 • Мустафа Карадайъ, сокол-скитник ---|--- Mustafa Karadayi, Peregrine falcon
 • Мустафа Карадайъ и Ловен сокол
 • Ловен сокол и Мустафа Карадайъ
 • Мустафа Карадайъ, Ловен сокол | Mustafa Karadayi, Saker falcon;
 • Мустафа Карадайъ, Ловен сокол | Mustafa Karadayi, Saker falcon
 • Saker falcon, Mustafa Karadayi | Ловен сокол, Мустафа Карадайъ
 • Мустафа Карадайъ, Ловен сокол | Mustafa Karadayi, Saker falcon;
 • Mustafa Karadayi, Saker falcon | Мустафа Карадайъ, ловен сокол
 • Ловен сокол и Мустафа Карадайъ
 • Mustafa Karadayi, Saker falcon | Мустафа Карадайъ, ловен сокол
 • Мустафа Карадайъ, сокол-скитник ---|--- Mustafa Karadayi, Peregrine falcon

Мустафа Карадайъ и тотемът на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е хороскоп, а кратък обзор на астрологичното влияние на съответния слънчев градус.
Mustafa Karadayi and his Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal
horoscope, but an overview of the related Sun degree.

<<<21 photos>>>

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.

Ловният сокол (Falco cherrug, Saker falcon) е най-едрият сокол след северния, с който са роднини. Наричат го още Крагуй и Барак. Като всеки птичи градус, особено на хищна птица, градусът на ловният сокол дава умение за изкачване нависоко, силни страсти и авантюризъм. Но в този случай имаме също вярност и преданост. Ловният сокол е привързан е към господаря си. Отдаден е на делото си и се връща при соколаря.

Мустафа Карадайъ птичи нос ---|--- Mustafa Karadyi pointed noseЧовекът, роден на този градус, има суров птичи вид и пронизителен хищен поглед. Носът му е остър и клюноподобен, често дори орлов, със завит към устата връх. Има нещо заплашително в маниера му, сякаш се кани да те клъвне. Той не просто наблюдава, а набелязва жертви с поглед. Устните му са тънки, като че ли излишни и правят усмивката му повече или по-малко недостоверна или презрителна. Поради различни трудно разбираеми причини като форма на веждите или очните орбити, очите му изглеждат по-големи, отколкото са.

Ловният сокол трудно се опитомява. Доста див, раздразнителен и непредсказуем е. Човекът -ловен сокол е сприхав и войнствен. Подобно на сокол, който е вечно нащрек за плячка, човекът-сокол се намира в постоянна бойна готовност. Вечно е в състояние на съперничество и е готов да се спусне в нападение. Може да се въвлече в караници с фатални последствия и го грози опасност от раняване с оръжие. „Два ръгащи се бика“ е символ, показващ неистовия му нрав.

Saker falcon’s lightning speed attack

Мълниеносно нападение

„Празнично облечен глашатай надува тръба, докато двама рицари, единият на бял боен кон, а другият – на черен, се носят един срещу друг с насочени напред копия“ е средновековен картинен символ, илюстриращ устремната войнственост на личността-ловен сокол. Описва човек с войнствен характер, който се наслаждава на битките и състезанията, обожава блясъка и зрелищата и силно желае да се прочуе.1)Първата минута на това интервю демонстрира тщеславието на човека-ловен сокол. В него доброто и злото постоянното се сражават и победата, естествено, зависи единствено от него самия.

Човекът-ловен сокол има организаторки способности, които се осъществяват добре на практика. Политици, които отначало служат на някого, а после заемат високи постове, често се раждат на този градус. 2)не само Мустафа Карадайъ , но и американският президент Хари Труман, чийто баща му дава старт в политиката, са примери за такъв политик. Подобно на другите видове соколи ловният сокол не строи собствени гнезда, а заема или завзема гнездата на други видове птици. Човешкият му аналог може да направи същото, ползвайки властта си.3) Искат оставката на Мустафа Карадайъ заради незаконно получен апартамент 1, 2, 3, 4, 5, 6 Градусът на ловният сокол се среща и при добри техничари и организатори на разни технологични процеси.4)Вернер фон Браун

Това е градус на тайнственост и магия. Дава меланхолия, мрачност, необщителност, завист и вечни изкушения. Човекът, имащ този градус изявен в хороскопа си, цял живот се върти, затъва, но в последния момент изплува на повърхността. Като треска във водовъртеж е и водната стихия е опасна за него.

Сабианският символ на градуса е „Жена проветрява стара платнена чанта през отворения прозорец на слънце.“ Торбата олицетворява лакомия, човешки ум или соколов стомах. За да се почисти, първо трябва да се изпразни и да се отвори прозорецът. Символът подсказва, че истинският враг е в ума: вътрешния враг е егото и привързаността му към притежанията. Това е и изпитанието, на което градусът подлага. Младежкият ентусиазъм вижда всяка трудност на растежа като резултат от съществуването на добро и зло. Но израстването изисква надрастване на егоцентричната партизанщина и клановост и пречистване на его-съзнанието.

Друг прелюбопитен символ на градуса е Вибрация. Указва човек, който се занимава с трептения или честоти, като например музикант или изследовател на циклични периоди. Въртенето на въртопа и изплуването на въртящата се в него треска, звуците на тръбата на глашатая или на свирката на соколаря, последователните изпразвания на пазарската торба или ум, периодичните връщанията на сокола при соколаря са циклични процеси от напрегнат по хищнически живот.

За да изпразни ума си, вътрешният сокол трябва да затвори очите си. Соколарят слага качулка на птицата, закрива очите ѝ и така изключва временно тревожния ѝ дебещ ум. Соколарят не само храни сокола, но му дава вътрешна свобода от собствения му неистов нагон. Може би затова също соколът се привързва към соколаря. Но докато птицата не се научи да намира вътрешната си свобода сама, ще си остане ловен хищник в план на собствените си страсти или на почивката от тях.

Ловецът е уловен от лова. Дали краят на ловния сезон ще го избави?

Saker falcon in flight face 10other bird of prey degrees 1, 2 
градуси на други грабливи птици 1, 2 
други тотемни птици 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22
other totemic birds 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Градуси на конкретикатаSaker Falkon grabbing

Тази категория градуси указва на материалист и атеист, който които живее в реалния свят и e привързан към земните радости. Той е силен и здрав човек, в чиито живот не се случват чудеса. Никога не си губи самообладание, винаги има фундамент и почва под краката си. Това е един от дузината градуси на конкретността, на реалния земен живот.

други градуси от тази категория
other degrees of this category


Подходящи сравнения и метафори за Мустафа Карадайъ, видени в медиите:

Особено добро и изчерпателно описание на качествата на Мустафа Карадайъ, които са характерни и за градуса на ловния сокол, дават Господари на ефира. Видеото показва как Карадайъ се хвърля като сокол да спаси соколаря си Ахмедов, който се е самонарекъл „сокол“ на турски или „доган“, както и жертвоготовността и лоялността на Карадайъ към него. Отбелязва странния, но характерен за градуса на Карадайъ интерес към математика и цикли. Видно е също и тщеславието на „новоизлюпения“ политик. Обичаят на ловния сокол да заема жилище наготово, неговата необщителност, хапливост, нападателност и хищност са видими от друго тяхно видео. Този клип илюстрира също жестовото сходство на човека с тотема му. Когато журналистката притиска Карадайъ с въпросите си за апартамента, той се поклаща като раздразнена хищна птица в клетката си.

Тук Мустафа Карадайъ е сравнен с бойка птица: „От родопската “люпилня” на политици изхвръкна нова “птица”. Тя … “кацна” в креслото на секретаря на Централната избирателна комисия. … [като дете бил] първенец в поразиите, … чепат характер, … има две хобита , … склонност към точната наука, – математиката и компютрите, … но е музикален инвалид.“


 Сходство и солидарност между хората-птици

Хората, родени на птичи градуси, имат известно сходство и симпатии помежду си. Българският политически живот е илюстрация на това. Към края на 2016 четири водещи фигури на БСП и двама техни олигарси се оказаха хора-птици. Едната фигура е родена на същия градус, на който е роден и Карл Маркс и стана омбудсман. Техния тотем е птица, която е унищожава и съществува за сметка на чуждата собственост. Друга фигура е родена на същия градус, на който е роден и Максимилиан Робеспиер. Другите две фигури-птици, родени в деня на черната врана и на казуара, излъчиха за президент човек-пойна декоративна птица и всичките вкупом засвидетелстваха привързаността си към друг президент-кралска декоративна птица от световен ранг, който на свой ред се явява наследник на друг световноизвестен президент-декоративна и пойна птица. Важен посредник между българските хора-птици и евразийската кралска птица, който подсигурява взаимно-изгодното им сътрудничество, се явява една псевдо-благородна птица. Тя и благородният ѝ събрат или лебедоподобната гъска и лебедът, имат много дълги тръбовидни шии, а човешките им аналози проявяват особено голям интерес към тръбопроводи и сондажи.

Първият български демократично избран президент и бивш идеологически дисидент, който проведе мирния преход към демокрация и на практика стимулира процъфтяването на гореспоменатите хора-птици, също има за слънчев тотем непретенциозна морска патица.

По същото време водачите на двете турски партии също се оказаха оглавени от хора-птици. Едната от тях е хищна и е любимата птица на създателя на турската малцинствена партия Ахмед Ахмедов (Доган). Другата е всеядна опортюнистична птица-философ. Те симпатизират на турския президент, който също е с тотем хищна птица. Трета и четвърта най-важни възлови фигури в ДПС също имат за слънчев тотем птици, но ровещи.

Корнелия Нинова, жената-черна врана в българския политически пейзаж, стана известна с сравняването на някои политици с различни птици. Според нея Борисов е ястреб, който се преструва на врабче, а Цветанов е гълъб. Тези епитети засвидетелстват не само птичата ѝ природа, но и известната ѝ симпатия към оприличените.

corvids will mob raptors of all kindsПтиците се асоциират с полет, лекота, духовност, идейност, промяна, лековатост, клюка и лъжа. Ето защо тотемите на идеологическите водачи често са птици. Комунистическите тотемни птици имат най-вече отношение към безстопанствеността, присвояването, говоренето, сплетните, реториката, перченето и масовата дезинформация. Протурските партии се водят от хора, чиито тотеми са хищни птици, защото се родеят с догматична и безкомпромисна религия, която изисква жертви. В българския вариант на тези партии има само един такъв лидер и то отскоро. Бащицата на партията си беше избрал псевдоним на хищна птица на турски език, а слънчевият му тотем е най-хищният бозайник. Тотемите на останалите главатари са на всеядна говореща, трупащо-ровеща и блатна ровеща птици. Така според тотемната принадлежност на лидерите на ДПС, движението и производните му партии носят смесените черти на ислям и комунизъм. В потвърждение на тази теза преди парламентарните избори 2017 Нинова заяви, че след като нейната БСП спечели изборите, ще се коалират с ДПС.

   [ + ]

1. Първата минута на това интервю демонстрира тщеславието на човека-ловен сокол.
2. не само Мустафа Карадайъ , но и американският президент Хари Труман, чийто баща му дава старт в политиката, са примери за такъв политик.
3. Искат оставката на Мустафа Карадайъ заради незаконно получен апартамент 1, 2, 3, 4, 5, 6
4. Вернер фон Браун