45
Сергей Станишев

  • Russian tortoise, Sergei Stanishev ---|--- руска костенурка, Сергей Станишев
  • Сергей Станишев, степна костенурка ---|--- Sergei Stanishev, Russian tortoise
  • Sergei Stanishev, Central Asian tortoise ---|--- Сергей Станишев, азиатска костенурка;
  • Сергей Станишев, азиатска костенурка ---|--- Sergei Stanishev, Central Asian tortoise
  • Sergei Stanishev, Russian tortoise ---|--- Сергей Станишев, руска костенурка
  • Sergei Stanishev, Russian tortoise ---|--- Сергей Станишев, руска костенурка
  • Sergei Stanishev, Russian tortoise ---|--- Сергей Станишев, руска костенурка
  • Russian tortoise, Sergei Stanishev ---|--- руска костенурка, Сергей Станишев

Сергей Станишев и тотемът на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а кратък обзор на астрологичното влияние на съответния слънчев градус.
<<< 8 photos >>>

English

Руската костенурка (Agrionemys horsfieldii, Testudo horsfieldii, Russian tortoise, Central Asian tortoise) е най-източният вид от семейството на Средиземноморските костенурки, които обитават районите от югозападна Русия до източен Иран. Официалното ѝ латинско наименование за последен път е променено в края на 60-те години. Наричат я още степна костенурка, средноазиатска костенурка, централно азиатска костенурка, афганистанска костенурка, четирипръста костенурка и хорсфилдска костенурка. Руската костенурка има горе-долу толкова наименования, колкото са държавите, в които е разпространена. Множеството имена на тази костенурка причиняват голямо объркване при определянето ѝ в различните страни.

Лукав и потаен видРуската костенурка се свързва с предвидливост, предпазливост, мудност и стремеж към пазене на тайни. Хората, у които градусът на степната костенурка е изразен, винаги пресмятат много напред. Често имат ранна зрялост и стареят преждевременно: раждат се вече старци, даже често говорят с приглушен фъфлещ глас.1)“Станишев е комбинация на политически старец с вечно ученичество. Чарът на Станишев за българските леви
беше изводим от родовата му история, той е миналото, превърнало се в дете и после пораснало на партийния връх, като икона на свързаните времена.” – Николай Михайлов
Самотници са, ограничават се доста, но постигат много с огромното си упорство. Те са бавни, целеустремени, монотонни и постоянни.

Степните костенурки са много упорити: ако нещо са си намислили, ще вървят и ще бутат напред независимо от препятствията. Ако ги прекатуриш, все някак си ще се обърнат на крака и ще продължат да драпат. Изключително любопитни са. Обичат знанието и да трупат информация. Те са колекционери и материалисти. Между другото, тези малки костенурки се движат доста бързо за черупчестото си тяло. Особено пъргави и ловки са. Руската костенурка е по-скоро костенурката-нинджа, отколкото костенурката-баба от приказките. Нарича се още и Азиатска костенурка и има и боеви качества. Бронята защитава тези костенурки от всички страни, т.е., те обрастват с връзки, не можеш да ги докопаш – навсякъде имат покрив. Презастраховат се всячески.

Sergei Stanishev delivers a speech in front of the monument of the red army---|--- Сергей Станишев държи реч пред паметника на съветската армияГрадусът на Руската костенурка е особено важен за Руската история, следователно и за Руските колонии. Той е тясно свързан с този на Ноемврийската революция 1917, с който се намират в точна огледална опозиция на зодиака. Руската астрология от стари времена го свързва с опасно изкушение и с нощен призрак. И с право. Този градус е в тандем със залповете на Аврора, които дават началото на комунистическата революция в Русия и продължава да разпалва пламъците на материализма, където може по света.

Това е централния градус на най-материалистичния знак. Символично се явява „долното отвърстие“ или „портата на ада“. Това е фунията, в която човек може да бъде засмукан. Счита се направо за дяволски градус, свързан със страшна съблазън. Градусът дава успех, но предразполага към най-дълбокото потъване в материалното. Човекът, роден на този градус, вярва, че парите могат да купят всичко. Градусът всажда краен цинизъм и неверие . За човекът, роден под него, няма нищо свято.

Градусът всажда също и колекционерски хъс, който е идеално персонифициран от “Скъперникът рицар” (Пушкин) и който прави възможно да се постигне много. Често дава склонност към садизъм и самоутвърждаване за сметка на бедните. Човекът-руска костенурка може да е домашен тиранин, който се присмива дори над собствените си деца, които често държи “на гладна диета” (или стачка). Изобщо създава много неприятности на ближните си. „И колкото повече пари има такъв човек, толкова по-смел и по-циничен става той.“

 друг костенурков тотем

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.

Градуси на вътрешния конфликт: избор и противоположности

Сергей Станишев почиства около паметника на съветската армия ---|--- Sergei Stanishev cleans up around the monument of the soviet armyЧовекът, роден на някой от тези градуси, се намира на вечен кръстопът. Често трябва да се замисля кой път трябва да избере и накъде да продължи. Желанието да избегне грешки е особено силно при него. Дава му се възможност да коригира действията си и да поправи грешките си. Може да тръгне по пътя на прогреса или да избере друга посока, която намира за уместна. Това са градуси на избора, но и на двойствеността и колебанието. Съмняващият се човек може да направи крачка напред и внезапно да се откаже от намеренията си. Изборът винаги е труден, особено под товара на грешки от миналото.

На този, който има изявен един от тези градуси, му е трудно да реши нещо окончателно. Бои се да не сгреши, но и да не изтърве възможностите, който му предоставя другия неизбран път. Винаги има чувството, че е пропуснал ползи или че е изигран. Това го мотивира да преценява всички варианти и да печели. Но колкото и да е напреднал, съмнението, че другите са по-добре, си остава. Трудността на избора може да го накара да се опита да приеме двата варианта или да отхвърли и двата. Създава се впечатление, че това е човек на крайностите, който търси силни усещания и съвместява несъвместими неща. Например, той може да има сериозна професия, но да се държи хлапашки; може да апелира към алтруизъм, но да действа крайно егоистично, може да е безразличен към важното и свръхактивен в незначителното. Може добре да убеждава другите в неща, които самия той не спазва напълно. Днес може безпощадно да следва своята линия, а утре да търси компромис. Роден демагог и манипулатор е. Инстинктивно крие двузначността на намеренията си дори от себе си и може неосъзнато да лицемерничи без нужда. Има универсални способности, но постиженията не му носят нужното удовлетворение.

Човекът с такъв градус обича напрежението и несигурността и умее да държи другите в напрегнато очакване. Присъщо му е да ходи по ръба и нещата да висят на косъм. В него може да съжителстват две (или повече) несъвместими ценностни системи, които се включват избирателно или последователно. Той винаги следва някакви принципи, но ги сменя според целесъобразността. Всъщност основният принцип, който следва, е ефективността, а тя е безскрупулна. Изпълненият с колебание и душевни терзания може да има неустойчиви житейски позиции, но такъв е и животът според него. Междувременно енергичността и двузначността му го правят многостранен и успешен.

Човек може да направи разумен избор само след като изучи добре хороскопа си, разбере силните и слабите си черти и прецени възможностите си. Иначе подсъзнанието му прави избора, който е автоматичен или инстинктивен избор, направен от животните в него без участие на свободната воля. Човекът с изявен градус на избора принципно има ключ към дадената от бога свободна воля, но дали ще се възползва от това силно зависи от обстоятелствата. Той лесно може да стане играчка в ръцете на други или да стане проводник на злото, когато оставя избора на сгодните случаи. Подкрепи Био-Астрология с каквато и да е сума – отнема секунди. Благодаря. Support Bio astrology long red yellow blg

друг представител на тази категория градуси

   [ + ]

1. “Станишев е комбинация на политически старец с вечно ученичество. Чарът на Станишев за българските леви
беше изводим от родовата му история, той е миналото, превърнало се в дете и после пораснало на партийния връх, като икона на свързаните времена.” – Николай Михайлов