64
Цецка Цачева Данговска
Tsetska Tsacheva Dangovska

  • боа удушвач и Цецка Данговска (Цачева)
  • Цецка Данговска (Цачева) и боа удушвач
  • Цецка Данговска (Цачева) и боа удушвач
  • боа удушвач и Цецка Данговска (Цачева)
  • Цецка Данговска (Цачева) и боа удушвач
  • боа удушвач и Цецка Данговска (Цачева)
  • Цецка Данговска (Цачева) и боа удушвач
  • Цецка Данговска (Цачева) и боа удушвач

Цецка Цачева Данговска и тотемът на слънчевия ѝ градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а кратък обзор на астрологичното влияние на съответния слънчев градус.
Tsetska Tsacheva Dangowska and her Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal
horoscope, but an overview of the related Sun degree.
<<<8 photos>>>

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.

Боата удушвач (Boa constrictor) е сравнително едра змия. Това е знаменитата Каа, позната ни от Киплинг. Има ясно изразен полов диморфизъм, като женските индивиди са значително по-дълги, по-дебели и по-яки от мъжките. Боите се отличават от питоните едва по няколко анатомични белега. За неспециалистите най-явният от тях е, че боите нямат „мустака“ от термочувствителни явки, характерен за питоните. Освен това, тъмната ивица, която минава през очите на питоните, започва от очите при боите, създавайки впечатлението, че носят тъмни очила.

Боата обикновено причаква жертвите си в засада. Тя или знае откъде ще минат, или ги привлича към себе си. Както повечето змии, има телепатични способности. Роденият на градуса на боата умее да изчаква подходящия момент. Има склонност към тайни знания, дълбинна психология и има вроден талант на менталист. Може майсторски да манипулира мислите и поведението на другите.

Човекът-боа има магнетична натура. От него извира съдбовна сила. Носи хладнокръвие и фаталност. Често хората-бои играят съдбоносна роля. Особено фатални са жените.

Боата-удушвач притежава външна мекост, но вътрешната ѝ сила е огромна. Погледът ѝ е неподвижен. Не трябва да я гледате в очите. Тя просто парализира слабите. Може да ги погълне цели.

Боата е силна и грациозна, има подвижни стави и е много гъвкава. Такава е и личността-боа – силна, гъвкава, променлива, многостранна и много адаптивна. Умее бързо да схваща ситуацията и да се учи от жизнения си опит. Разумът ѝ властва над чувствата. Успех, слава, почести, титли, награди, успешна кариера и достижение на висок социален статус я очакват.

Градусът на боата дава добри и универсални способности, които се управляват от разсъдъка. Вменява усърдност, интелект, въображение, възприемчивост и впечатлителност. Под него се раждат агенти, детективи, криминалисти, актьори и изобщо хора с длъжности, от които се очаква да поемат голяма отговорност. Може да надари родения с великодушие, талант, биоенергетични способности и целителски дар. Но е критичен градус. В зависимост от други хороскопски или светски фактори може да доведе до духовно просветление или депресивни състояния. Прекалено гъвкавият интелектуалец може да се заплете в собствените си извивки. Преккомерно приспособимата личност няма собствена посока и цел.

Градусът на боата удушвач е един от най-тежките в зодиака. Свързва се с мании, фобии, психична сломеност, комплекси, депресии и с всевъзможни нравствени страдания, понякога граничещи с инфантилизъм. Човекът-боа сякаш не е от този свят, но се чувства добре в собствените си мечти. Дали е хипнотизиращ или самохипнотизиран, е философски въпрос. Съчувстващият манипулатор е прекалено зависим от околните и се отчуждава от себе си. Той губи собствения си облик и връзката си с първоизточника. Страданията му започват, когато влезе в контакт с реалния живот.

Понякога човекът-боа се увлича и го обхващат големи страсти. Но увлеченията му не продължават дълго. Както змията си сменя кожата, така и човекът-боа постоянно се обновява. Няколко пъти променя начина си на живот, обкръжението си и вида си като върколак.1)До 1989 г. г-жа Данговска е партиен секретар в Народен съвет – Плевен,
след това става член на СДС и юрист на Община Плевен. По-късно става депутат от Герб и председател на НС.
Променя се не само външно, но се освобождава от миналото и променя същността си. Трансцеденталният поглед на боата е отправен в бъдещето.

Човекът-боа удушвач е смесица от емоционалност и прагматизъм, от податливост и отказ от изкушение. Може да има силна съвест и да не бъде изкушен от материални облаги. Но моралът на твърде адаптивната личност е променлив като нея, защото се влияе твърде много от непосредственото обкръжение.

Храносмилането на боата може да се проточи до цяла седмица, а набавянето на нова порция може да отнеме месеци. Човекът-боа инстинктивно превръща живота в ритуал, а ритуализацията минава за общественополезна дейност. За него дори и храненето е свещенодействие, израз на носталгията му по първични, по-естествени и чувствени ценности. Пред премрежения поглед на боата, поглъщаща храната си, епохата на Романтизма се възвръща.

други змийски тотеми 1, 2, 3 
other snake totems 1
, 2, 3

   [ + ]

1. До 1989 г. г-жа Данговска е партиен секретар в Народен съвет – Плевен,
след това става член на СДС и юрист на Община Плевен. По-късно става депутат от Герб и председател на НС.