272
Явор Дачков
Yavor Dachkov

  • Блатен Гмурец, Явор Дачков ---|--- Great crested grebe, Yavor Dachkov
  • Блатен Гмурец, Явор Дачков ---|--- Great crested grebe, Yavor Dachkov
  • Great crested grebe, Yavor Dachkov ---|--- Блатен Гмурец, Явор Дачков
  • Явор Дачков, блатен лъв ---|--- Yavor Dachov, great crested grebe
  • Great crested grebe, Yavor Dachkov ---|--- Блатен Гмурец, Явор Дачков
  • Great crested grebe, Yavor Dachkov ---|--- Блатен Гмурец, Явор Дачков
  • Блатен Гмурец, Явор Дачков ---|--- Great crested grebe, Yavor Dachkov
  • Yavor Dachov, great crested grebe ---|--- Явор Дачков, Блатен Гмурец
  • Явор Дачков, Блатен Гмурец ---|--- Yavor Dachkov, great crested grebe

Явор Дачков и тотема на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а кратко на астрологичното влияние на слънчев градус.
Yavor Dachkov and his Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal horoscope, but a comprehensive overview of a Sun degree.

<<< 9 photos >>>

Големият гмурец (Podiceps major, Great crested grebe) е блатна птица. В Украйна го наричат още Блатен лъв, което е много подходящи име. И това е така, защото големият гмурец е нищожество е с лъвски претенции. Често се надува и накокошинва, опитвайки се да играе ролята на лъв, докато всъщност е птица. При това гмурец, който се препитава от подмолите. Храни се под повърхността, а над нея се перчи. Сам по себе си гмурецът не представлява нищо особено, но иска да е лъв.

Човекът-блатен лъв се ежи, без да има и най-малкото основание за това. Иска да е началник и да унижава всички. Изключително напорист е. Иска да постигне високо положение на всяка цена. Има огромни амбиции и висока самооценка. Ще му се да скочи от калта направо във властта. Даже не разбира кой е къде се намира в социалната йерархия. Винаги ще се стреми да се храни от властта и да си намери добър покровител.

Градусът дава остър нос, патешка уста, щръкнала коса, невисок ръст, плътно телосложение и мрачноват и надут вид. Може да се каже, че човекът-блатен гмурец е активен паразит. Нито вреди много, нито е особено полезен. Скрива пороците си и им се отдава в уединение. А има и по-лоши градуси.

За човекът-блатен лъв са характерни твърдост, непреклонност, авторитаризъм и подчиненост. Умее да постигне високо положение при посредствени способности. Често е уважаван и най-неоснователно е считан за авторитет.

Човекът-блатен гмурец има гъвкав ум и ловки ръце. Хитър и лукав е и може да стигне до коварство и предателство. Той е консерватор, верен на себе си и на идеите си. При неблагоприятни хороскопски и житейски условия развива прекален педантизъм, прагматизъм и буквоядство, съпроводени от силни духовни колебания.

Човекът-блатен гмурец е ярка и многостранна индивидуалност с войнстващи и философски склонности. Съдбата му остава следа в историята. Може да се качи нависоко и да заеме отговорно положение, но няма да успее да го задържи. Символ на градуса е Стълкновението.

Градусът на блатния гмурец е тежък. Свързва се с разочарование, песимизъм и самота. Човекът-блатен гмурец ползва тайни методи за добиване на власт, но може да се препъне по средата на пътя към върха. Все ще пропусне нещо, което постоянно ще му пречи да постигне целта. Не знае къде да прилага способностите си. Постоянно ще търпи промени и ще изпитва съмнения. Ще попада на конфликти и е застрашен от падане от високо в пряк и преносен смисъл.

други птичи тотеми 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 21, 22, 23

Градуси на сизифовата мистерия

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.

Сизиф бил най-хитрият сред хората. Надхитрил дори боговете временно. Но те имали последната дума и го осъдили на вечни усилия. Така че завинаги търкаля канара нагоре по планината и се срива малко преди да стигне билото. Дузина градуси равномерно пръснати из зодиака въплъщават Сизифова мистерия.

На родения в някой от Сизифовите дни не му достигат силите да бъде първи. Много му се иска да е първи, но все малка крачка не му достига. Проваля се в последния момент — тъкмо преди да достигне върха — и му се налага да повтаря всичко отначало.

На обладателя на Сизифовия синдром му се налага постоянно да бяга на едно и също място. Не може да завърши нищо, колкото и да му се иска. Може да има големи амбиции, но няма лидерска същност. Винаги е поставен във второстепенна роля, дори формално да е началник. Все е на скамейката с резервните играчи. Такъв човек може да има нелоши начинания, но в тях се проследява незавършеност и двойственост. Присъщ му е стремежът да прехвърля отговорността за своите проблеми на някой друг. В най-лошия случай изпитва постоянна неудовлетвореност от неуспехите си. В най-добрия случай, разбира необходимостта да сдържа амбициите си и да следва някого. Тогава може да се реализира успешно, като стане таен съветник, секретар, помощник, вицепрезидент или даже лидер в сянка, сив кардинал. Родените в такъв ден обаче се стремят да отхвърлят благодетелите си, да станат първи и тъкмо тогава се срутват.

Градусите на Сизифовата мистерия са символ на подем и падение, на напразни усилия. Подвластният на Сизифовата мистерия е осъден да изживява неочаквани обрати на съдбата, смяна на кервани и водачи.

други представители на тази категория градуси, 2, 3, 4, 5

Блиц преглед на Явор Дачковия хороскоп