163
Йордан Цонев, Иво Христов
Yordan Tsonev, Ivo Hristov

 • Йордан Цонев, кокошка боклукчийка --- Jordan Tsonev, megapode bird
 • Йордан Цонев, кокошка боклукчийка --- Yordan Tsonev, mound-builder bird
 • Yordan Tsonev, incubator bird --- Йордан Цонев, кокошка боклукчийка
 • Йордан Цонев, кокошка боклукчийка --- Yordan Tsonev, incubator bird
 • Yordan Tsonev, Megapodiidae --- Йордан Цонев, кокошка боклукчийка
 • Йордан Цонев, кокошка боклукчийка --- Yordan Tsonev, mound-builder bird
 • Йордан Цонев, кокошка боклукчийка --- Yordan Tsonev, megapode
 • доцент Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • Assoc. Prof. Ivo Hristov BSP, Yordan Tsonev DPS --- професор Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • професор Иво Христов, Йордан Цонев
 • Assoc. Prof. Ivo Hristov BSP, Yordan Tsonev DPS --- професор Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • Assoc. Prof. Ivo Hristov, Yordan Tsonev --- професор Иво Христов, Йордан Цонев
 • Assoc. Prof. Ivo Hristov BSP, Yordan Tsonev DPS --- доцент Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • професор Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • доцент Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • доцент Иво Христов, Йордан Цонев
 • Assoc. Prof. Ivo Hristov BSP, Yordan Tsonev DPS --- професор Иво Христов БСП, Йордан Цонев ДПС
 • Assoc. Prof. Ivo Hristov BSP, Yordan Tsonev DPS
 • incubator bird, Ivo Hristov --- кокошка боклукчийка, Иво Христов
 • Ivo Hristov, mound-builder bird --- Иво Христов, кокошка боклукчийка
 • Иво Христов, австралийска кокошка боклукчийка --- Ivo Hristov, Australian malleefowl (Leipoa ocellata)
 • Иво Христов, кокошка боклукчийка --- Ivo Hristov, megapode bird
 • megapode bird, Ivo Hristov --- кокошка боклукчийка, Иво Христов

Йордан Цонев, Иво Христов и тотемът на слънчевия им градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а кратък обзор на астрологичното влияние на съответния слънчев градус.
Yordan Tsonev, Ivo Hristov and their Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal
horoscope, but an overview of the related Sun degree.

<<< 23 photos >>>

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.

В Австралийските гори се срещат загадъчни могили, достигащи до 6 метра височина и 15 метра диаметър. Това са инкубатори за яйцата на Кокошката боклукчийка (Megapodiidae, megapodes/incubator birds/mound-builders). Тя е единствената птица, която не мъти яйцата си, а разчита на топлината от гнилостни процеси или от слънчевата светлина. Не свива сламени гнезда, а живее в огромна купчина от всякакъв боклук, който сама е примъкнала. Самците изкопават дупки, дълбоки около метър и широки 2,5 метра. Засипват ги с огромно количество боклук, в който самките снасят. Растителните отпадъци започват да гният и в могилата се образува достатъчно топлина, за да се инкубират и излюпят пиленцата. Самецът може да определя температурата в могилата посредством чувствителния си клюн и я регулира, като разрежда или сгъстява хумуса и така ускорява или забавя гниенето му или като променя огряването ѝ от слънцето. Поради ефективното инкубиране пиленцата се развиват почти напълно в яйцата. Излюпват се с отворени очи, перушина и напълно развити летателни пера. Новоизлюпените пиленца имат добра телесна координация, силни са и могат незабавно да тичат, да преследват плячка, а при някои видове и да летят.

a megapode nestКокошката боклукчийка не топли яйцата си с телесната си температура, а осигурява алтернативни енергийни източници. Тя максимално използва ресурсите на околната среда. Човекът, роден в нейния ден, умее да си устрои кариера. Вечно е зает с някакви дела и е загрижен за комерсиални проекти. Има доста кротък, дружелюбен и нормален нрав. Не се фиксира върху лошото, понеже е човек на действието. Той е изследовател, който дълбае навсякъде, не оставя камък необърнат и използва откритията си за собствена облага. Примъква каквото намери и трупа, просто за спорта, за да има за поколенията.  Активен колекционер е.

Градусът на кокошката боклукчийка дава търговски талант и бизнес умения. Носи плодовитост и пълни живота с удоволствия и богатство. Свързва се със съдба, обусловена от случайности, с неочаквана известност, с пътувания и много пари. Прави хората добри колекционери. Яйцата на кокошката боклукчийка са уникални с това, че имат огромен жълтък, заемащ до 70% от обема им. Вероятно тя е самата Златна Кокошка, която снася златни яйца.a gigantic Micronesian megapode nest

Кокошката боклукчийка се намира във вечен процес на търсене на повече и/или по-добро. Тя не е гладна, но все просо сънува. Човекът с нейният градус е променлив и трудно се задържа на едно място. Инстинктивно иска да прерови всичко. Търсаческият инстинкт го води. Днес е тук, утре – там, по което прилича на прелетна птица. Има склонност към премествания, към реформаторство и към няколко брака, един от друг по-добри. Властен е, има високо самочувствие и умее да разрешава ситуации чрез предпазливи манипулации. „Всичко, което е законно, е морално“ – е подходящо мото за този активен опортюнист.

Indonesian megapode Macrocephalon MaleoКокошката боклукчийка е винаги нащрек за потенциални находки. Може би затова е ококорена и изглежда сякаш носи пенсне и прилича на усмихнат лешояд. Градусът ѝ дава привлекателна, но доста стандартна външност. Указва обезпечен спокоен живот, миролюбив и кротък характер. Но щом става дума за печалба и да получи каквото иска, човекът-кокошка боклукчийка не се гнуси от нищо. Когато колекционерството му е застрашено, става раздразнителен, неуправляем и непредсказуем. Тогава Сабианската символика на градуса „Влиятелен държавен служител предизвиква политическа истерия в своя полза“ се изявява в пълна сила. Съвсем справедливо световноизвестният астролог Дейн Ръдиар я разбира като силата на личността да въплъщаваща подсъзнателни расови идеали.


A Russian soldier expropriates a bicycle, Germany 1945Както хората родени в деня кокошката боклукчийка, така и историческите дела извършени в този ден носят нейния характер. Кокошката боклукчийка примъква каквото намери и трупа, плячкосва просто за спорта, за да има за поколенията. И за личностите и за събитията–кокошки боклукчийка всичко легално е оправдано. Обявяването на война на Царство България от СССР на 5 септември 1944 става, когато Слънцето се намира на градуса на кокошката боклукчийка. Това указва търгашеския му характер и това, че Русия гледа на България като на един ресурс за присвояване, като на едно златно яйце, което просто трябва да бъде легитимно взето.

Най-голямата купчина от социални блага в обществото е държавния бюджет. Той е социален Jordan Tsonev and Ivan Iskrovаналог на огромната могила на кокошката боклукчийка. Логично е да намерим човешкия представител на кокошката боклукчийка там, където има купища пари, било това казино или други финансови институции. „Икономика и организация на строителството“ е доста подходяща специалност за този роден строител на икономични инкубатори. Един от най-високите постове, на които се чувства призван да се накмети, е председател на парламентарната бюджетна комисия. И разбира се, най-подходящи сподвижница са му шефовете на Националната банка.

Jordan Tsonev and Australian malleefowl (Leipoa ocellata)Най му приляга да членува в най-имотната партия, а Сабианският символ на зодиакалния му градус подсказва, че е добре дошло тя да е и етнически мотивирана. Несъмнено най-подходящата му позиция в партията е ковчежник на шефа ѝ. Всичко това конкретният представител на градуса, който сме избрали тук, е изпълнил докрай. Той е следвал безпрекословно слънчевия си инстинкт и е преизпълнил плана на живота си. Да не говорим, че носенето на очила с кръгли рамки, което му придава пуешки вид, едва ли е случайно и също изглежда програмирано от слънчевия му градус. Както обикновено, животинският тотем се стреми да обсеби личността цялостно, включително и физически.

 

Това е описание на една от трийсетте категории от зодиакални градуси към които обсъждания по-горе градус спада.
This is a description of the characteristics of the one out of the thirty categories of zodiacal degrees to which the discussed above degree belongs.

Градуси на съдбовната повинност

Това е дин от дузината най-тежки и съдбоносни градуси, чрез които се проявява провидението. Роденият на някой от тези дни е посочен от съдбата и към него са предявени строги изисквания. Оказва се проводник на нещо, без това де е негова воля. В живота му има предопределености, случват се маса странни събития, има съвпадения и загадки. Съдбата си играе с него и той оставя след себе си странности и мистерии.

други представители на тази категория градуси

други тотемни птици 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22
other totemic birds 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22


 Сходство и солидарност между хората-птици

Хората, родени на птичи градуси, имат известно сходство и симпатии помежду си. Българският политически живот е илюстрация на това. Към края на 2016 четири водещи фигури на БСП и двама техни олигарси се оказаха хора-птици. Едната фигура е родена на същия градус, на който е роден и Карл Маркс и стана омбудсман. Техния тотем е птица, която е унищожава и съществува за сметка на чуждата собственост. Друга фигура е родена на същия градус, на който е роден и Максимилиан Робеспиер. Другите две фигури-птици, родени в деня на черната врана и на казуара, излъчиха за президент човек-пойна декоративна птица и всичките вкупом засвидетелстваха привързаността си към друг президент-кралска декоративна птица от световен ранг, който на свой ред се явява наследник на друг световноизвестен президент-декоративна и пойна птица. Важен посредник между българските хора-птици и евразийската кралска птица, който подсигурява взаимно-изгодното им сътрудничество, се явява една псевдо-благородна птица. Тя и благородният ѝ събрат или лебедоподобната гъска и лебедът, имат много дълги тръбовидни шии, а човешките им аналози проявяват особено голям интерес към тръбопроводи и сондажи.

Първият български демократично избран президент и бивш идеологически дисидент, който проведе мирния преход към демокрация и на практика стимулира процъфтяването на гореспоменатите хора-птици, също има за слънчев тотем непретенциозна морска патица.

По същото време водачите на двете турски партии също се оказаха оглавени от хора-птици. Едната от тях е хищна и е любимата птица на създателя на турската малцинствена партия Ахмед Ахмедов (Доган). Другата е всеядна опортюнистична птица-философ. Те симпатизират на турския президент, който също е с тотем хищна птица. Трета и четвърта най-важни възлови фигури в ДПС също имат за слънчев тотем птици, но ровещи.

Корнелия Нинова, жената-черна врана в българския политически пейзаж, стана известна с сравняването на някои политици с различни птици. Според нея Борисов е ястреб, който се преструва на врабче, а Цветанов е гълъб. Тези епитети засвидетелстват не само птичата ѝ природа, но и известната ѝ симпатия към оприличените.

corvids will mob raptors of all kindsПтиците се асоциират с полет, лекота, духовност, идейност, промяна, лековатост, клюка и лъжа. Ето защо тотемите на идеологическите водачи често са птици. Комунистическите тотемни птици имат най-вече отношение към безстопанствеността, присвояването, говоренето, сплетните, реториката, перченето и масовата дезинформация. Протурските партии се водят от хора, чиито тотеми са хищни птици, защото се родеят с догматична и безкомпромисна религия, която изисква жертви. В българския вариант на тези партии има само един такъв лидер и то отскоро. Бащицата на партията си беше избрал псевдоним на хищна птица на турски език, а слънчевият му тотем е най-хищният бозайник. Тотемите на останалите главатари са на всеядна говореща, трупащо-ровеща и блатна ровеща птици. Така според тотемната принадлежност на лидерите на ДПС, движението и производните му партии носят смесените черти на ислям и комунизъм. В потвърждение на тази теза преди парламентарните избори 2017 Нинова заяви, че след като нейната БСП спечели изборите, ще се коалират с ДПС.