342
Желю Желев
Zhelyu Zhelev

Желю Желев и тотемът на слънчевия му градус са показани в галерията.
Това не е личен хороскоп, а обзор на астрологичното влияние на слънчев градус.
Zhelyu Zhelev and his Sun degree totem are shown in the gallery.
This is not a personal
horoscope, but an overview of the related Sun degree.

<<<12 photos >>>

English
This article has not yet been translated into English. If you’d like to translate it, please contact us.

Обикновената гага (Somateria mollissima, common eider) е морска гъскоподобна патица със сравнително плътно набито телосложение. Гмурка се на дълбочина до 25 метра и се задържа под водата до 3 минути. Обитава крайния север и се адаптира към най-тежки условия. Демонстрира чудеса на оцеляването.

Градусът на гагата дава миловидна гъша външност: обтекаеми, отмити черти на лицето, гъши нос и скосено чело, придаващи клинообразна форма на главата, средно телосложение, склонност към пълнеене, но без затлъстяване.

Човекът, роден в деня на гагата, има комплекс за малоценност. Не умее да цени себе си и му одират кожата. Има устойчив и твърд, но не и тежък характер. Той е търпелив. Приспособенец е. В най-добрия случай може да е жертвоготовен и да се изяви като духовен водач, който понася всички трудности, заради другите. В най-лошия случай може да е човек, който дълго време търпи заради някаква гнусна цел.

Гагата се гмурка и вади рачета и всякакви малки животинки от дълбините. Човекът-гага го влече към научноизследователска работа, към практични науки и към всичко тайно. Има склонност към усамотение и изолация.

Дисидентът е винаги готов, независим от стихиите и самодостатъчен.Гагата има до 19 пиленца и винаги е много разсеяна с тях. Човекът-гага лесно се разсейва и отклонява от истинските си цели. Това е човекът, който предава и когото предават. Градусът на гагата е двойствен: може да задава много светла или много тъмна програма. Прави живота контрастен: до някое време на човека много му върви, а сетне започва период на забрава, лишения и страдание или обратното. Половете при гагата се различават твърде много или тя има силно изразени полов диморфизъм. С нейния градус са свързани звездният час, но и изгнанието; президентството и дисидентството – съм изкушен да добавя.

Градусът на гагата се свързва с посредственост, но и с изтъкнатост. Показва безхарактерност, която рядко се издига над средното ниво, но понякога успява, благодарение на своята обикновеност, издръжливост и адаптивност. Средностатистическите характеристики не са борбени и не гарантират успех. Но нормалността, скучността и колективизмът предизвикват доверието на мнозина и улесняват издигането в социалната стълбица по свой „мирен“ начин. Градусът на гагата дава необичайни способности, които трудно намират приложение в съществуващата действителност. Ако човекът-гага го постигне успех, то това става най-вече благодарение на външни фактори или на други хороскопски елементи.

Гагите обичат да се завръщат в местата за размножаване, т.е., проявяват филопатрия. Хората-гаги са традиционалисти, привързани са към родните си места, дома и рода. Със семейството им върви, имат добър брак и здраво, стабилно семейство.

Гагите си помагат в мътенето на яйцата, а женските птици си сътрудничат в отглеждането на малките пиленца като организират своеобразни патешки детски градини. Хората-гаги имат самодисциплина, самоконтрол, самообладание, самокритичност, самосъзнание, организаторски и ръководителки талант. Надарени са с интуиция, убедителен израз и умеят да внушават, трудолюбиви са и са много работоспособни.

Друг интересен символ за този градус е „Писател, хванал главата си с ръце, седи на масата, а пред него е разлистена редакция на ръкопис и снимка на жена.“ Указва човек с писателски способности, който получава признание и уважение, но му е трудно е да устои на очарователната усмивка на любовта, и ще бъде заставен да избира между двата обекта на привързаност. Това е олицетворение на Объркаността.

Гагата плува и се гмурка добре, а на сушата се движи тежко и тромаво. Човекът-гага инстинктивно търси трудния начин. Има склонност да си усложнява живота.Той е типичният неудачник и отцепник. Той е еретик и догматик едновременно.

Гагата гнезди на колонии и затова успява да оцелее в неблагоприятните условия на севера. Човекът-гага е обвързан с древни колективни закони и традиции. Не е свободен индивид, а част от групата. Управляван е, следователно, от порядките ѝ. Той не търси, а отстоява. В бизнеса и политиката се явява чирак, който трябва винаги да е готов да доказва квалификацията си. Градусът на гагата се символизира още от изпит на посветени. Целият живот на човека-гага е една проверка на характера.

Градусът на гагата е тежък. Носи големи неприятности, заплахи, зависимост и унижения на носителя си. Човекът-гага постоянно го контролират и може да го използват като жертва. Застрашават го затвор, изгнание и насилствен свършек. Но приемайки предизвикателството на групата да се докаже като поеме отговорност и да защити идеалите ѝ на дело той получава защита. Практическата социална мъдрост може да е неясна философска категория, но съдържа духовност.

other totemic birds 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 23, 23, 24
други птичи тотеми 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 1617, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24


 Сходство и солидарност между хората-птици

Хората, родени на птичи градуси, имат известно сходство и симпатии помежду си. Българският политически живот е илюстрация на това. Към края на 2016 четири водещи фигури на БСП се оказаха хора-птици. Едната от тях, която е родена на същия градус, както и Карл Маркс, стана омбудсман. Друга фигура е родена на същия градус, както и Максимилиан Робеспиер. Другите две фигури-птици, родени в деня на черната врана и на казуара, излъчиха за президент човек-пойна декоративна птица и всичките вкупом засвидетелстваха привързаността си към друг президент-кралска декоративна птица от световен ранг, който на свой ред се явява наследник на друг световноизвестен президент-декоративна и пойна птица. Първият български демократично избран президент и бивш идеологически дисидент също има за слънчев тотем непретенциозна морска патица.  

По същото време водачите на двете турски партии също се оказаха оглавени от хора-птици. Едната от тях е хищна и е любимата птица на създателя на турската малцинствена партия Ахмед Ахмедов (Доган). Другата е всеядна опортюнистична птица-философ. Те симпатизират на турския президент, който също е с тотем хищна птица. Трета и четвърта най-важни възлови фигури в ДПС също имат за слънчев тотем птици, но ровещи.

Корнелия Нинова, жената-черна врана в българския политически пейзаж, стана известна с сравняването на някои политици с различни птици. Според нея Борисов е ястреб, който се преструва на врабче, а Цветанов е гълъб. Тези епитети засвидетелстват не само птичата ѝ природа, но и известната ѝ симпатия към оприличените.

corvids will mob raptors of all kindsПтиците се асоциират с полет, лекота, духовност, идейност, промяна, лековатост, клюка и лъжа. Ето защо тотемите на идеологическите водачи често са птици. Комунистическите тотемни птици имат най-вече отношение към безстопанствеността, присвояването, говоренето, сплетните, реториката, перченето и масовата дезинформация. Протурските партии се водят от хора, чиито тотеми са хищни птици, защото се родеят с догматична и безкомпромисна религия, която изисква жертви. В българския вариант на тези партии има само един такъв лидер и то отскоро. Бащицата на партията си беше избрал псевдоним на хищна птица на турски език, а слънчевият му тотем е най-хищният бозайник. Тотемите на останалите главатари са на всеядна говореща, трупащо-ровеща и блатна ровеща птици. Така според тотемната принадлежност на лидерите на ДПС, движението и производните му партии носят смесените черти на ислям и комунизъм. В потвърждение на тази теза преди парламентарните избори 2017 Нинова заяви, че след като нейната БСП спечели изборите, ще се коалират с ДПС.