Articles

Спонтанността в една непринудена групова снимка

Спонтанността в една непринудена групова снимка

Това е снимка направена на събирането на класа ни по случай 40 години от абитуриентския ни бал. Снимката е почти спонтанна. Направена е без подготовка и е една от многото, които се правеха постоянно. Тази просто е от по-груповите. Всеки от участниците имаше няколко или николко секунди да заеме непосредствената си поза. Дали зодиакалните ни дадености са разпознаваеми в тази непресторена снимка? Би трябвало, ако царицата на науките работи на всяко ниво.

Разгледайте снимката, погадайте малко. Няма да ви мъча. Разяснявам веднага отдолу.

Нашият клас 40 години по-късно групова снимка ---|--- Our class 40 years later group shotСъответствия на цветове и знаци

Водолеите са в ярко жълто, а жълта коса има особата с водолейска Луна. Жълтото е цветът на стихията въздух, към която принадлежи Водолеят и тя е особено подчертана в облеклото този и предния ден, защото Венера, управляваща облеклото, е в съвпад с Уран, планетата на Водолея. Затова и водолейското е крещящо жълто този ден. Само класната Радева няма жълто, но знае ли човек? Тя не си дава датата, може и да не е Водолей изобщо. Или може да има жълто бельо?

Милко и ЧочоМорското лазурно синьо най-отива на Риби и най-рибешкият Милко го е облякъл. Чочо е другата риба и освен че е застанал до него образувайки по този начин микро пасаж, също синее, но много тъмно го раздава – нещо преиграва сигурно си помислих. Димо не го броим за син с този стандартен костюмен цвят, а Анжела и Ивайло са доста светло сини и са почти бели, което идва от друго влияние, описано по-долу.

Чочо не носи цвета нито на слънчевата, нито на лунната си зодия – синьо и жълто, което ме обезпокои първоначално. Но се оказа, че той доста точно наподобява окраската на тотема на слънчевия си градус. Та окраската му е основно черна, но има и леко виолетово-синкав, а понякога и до зеленикав оттенък на места. С точния усет на към окраската на природния си дух Чочо пак се извиси, показвайки голяма интуиция, което наред със себеобсебването е характерно за творческите натури.

Дипломатичните Везни са обратното на огненочервения Овен и затова обича синьо, но светло, такова че да свети като че ли е жълто, което е цветът на въздушния елемент, към който Везни принадлежи. Това обяснява ярко светло синия цвят на костюма на Ивайло и на Анжела, които са Везни. И говори също, за добре сложени светила във Везни, какъвто е и случаят с двамата, за разлика от нечии други луни споменати по-долу.

Саша Радева, Мариана Ковачева, Евелина КозареваЕвелина не попадна в груповата снимка, защото закъсня, но като дойде тя също се оказа бяло-жълта включая прическата. Изборът ѝ се дължи на свръх силния ѝ Уран, който е в точен съвпад със Слънцето ѝ. Тоест тя е задочен или прикрит Водолей.

Скорпион обича черно,1)Вчера (30 май) срещнах Жана. По-точно тя ме срещна,
защото аз имах муха и монитор в очите, та нямаше да я забележа. Тя не дошла на годишнината, понеже танцувала в Канкан. Но следяла всичко. Нека съобщя обаче за астрологичния протокол, че следенето е от най-скорпионите дейности, нерядко Скорпион стават детективи. Освен това тя беше облечена в черно, което както обсъдихме вече, е скорпионска черта. Ако беше дошла на срещата така, нямаше да прави изключение. Но след като е толкоз потайна, дайте да поиздам нещо. Жана я знаем, че носи перчем. Това е така, защото слънчевият ѝ тотем има забележително подобие на перчем. Окраската на тотема ѝ обаче е една от най-ярките в животинския свят, а Жана не я припознава. Представете си Жана облечена в електрическо синьо, ярко жълто или бляскаво зелено и ще добиете много добра интуитивна представа за нея. Изглежда, че все още не е открила любимите си цветове. Трябва ѝ още известност и самоувереност значи, за да се осмели да пристъпи навън от скорпионския полумрак и да бъде себе си.
което обяснява черно-белите тоалети на Аве и Галя и черното горнище на Жожи, която има Луна в Скорпион и е застанала до Галя.

Дева е земна зодия и стихията ѝ е зелена, но е доста интровертна и също одобрява черните и убити цветове. Това обяснява тъмната рокля на Анелия и сако на Пешо. Иванка, с повече от половината планети в тия два знака, също не ни стряска с излишни гами.

Мариана е Близнак, но има най-много от елемента Огън и то предимно Лъвски следван от Земя, което обяснява ярко червената ѝ грива и земния тапет на роклята ѝ.

Димо като двоен и даже много повече Лъв усеща, че непрекъснато е оценяван от околните и трябва на всяка цена да се хареса на всички. Затова предпочита стандартно облекло. Най-универсалното си е най-сигурно. Затова може би и не вярва на астрология, която дискриминира и изтъква разликите, вместо да ги замазва. Цветът на облеклото му е неговата димовна завеса.

За Стефка изборът на цвят е вероятно труден до невъзможност, защото Слънцето ѝ е в съвпад с обратните по природа Юпитер и Сатурн, а Луната ѝ е наранена във Везни, правейки всяко решение несигурно или взето зорлем. Затова е облечена в тъмно. Но е застанала зад светлосиния Ивайло, където получава малко от цвета на добре сложеното слънце във Везни, за каквото Луната ѝ в същия знак копнее.

Анелия и ИванИван от А клас, който се появи по-късно в ярко жълт суитчър, има Луна във Водолей. Изглежда няма конспирация: зодиите работят и за хора от други класове. Струва си да се замислим върху това. Изобщо не е за  учудване, че когато той най-после дойде да участва в групова снимка, застана точно зад Анелия, с която имат еднакви на слънчеви и лунен знак. Нито е чудна несъмнената им прилика. Междувременно захладня и Анелия се наметна с шал със земен десен, за да докаже на всички, че е земен знак. Или по-точно Дева, ако вземем под внимание черната ѝ рокля, листовидния десен и приликата му с листовидния тапет на роклята на полу-Девата Марияна.

Раците си пазят гърба

Албена и Маша дето са се прегърнали на края на групата сякаш са се облекли без астрологична помощ. Възможно ли е това? Но и двете са Рачки, което обяснява не само, защо са се надушили, но и това, че са на края на групата, където няма никой зад тях. Раците имат повишена нужда от сигурност. Затова обичат да застават на края, в ъгъла, на сигурно, откъдето наблюдават всички, но са защитени и където никой не може да ги изненада в гръб. Румен и Пешо също са Раци и са заели най-задна позиция. Аз и Милко също си имаме нещо в Рак и сме на задния фланг. Както сте чували, ракът напредва назад. А мъжете с Рак са особено чувствителни в тази посока, защото това е най-женствения знак.

Нашият клас 40 години по-късно групова снимка ---|--- Our class 40 years later group shot

Привеждания

Втората по важност зодия – лунната – на Албена и Маша е Везни. Тоест те и двете са Рачко-Везни. Това обяснява защо за една до друга, защо толкова си приличат, както и защо са се привели: знакът Везни отговаря за кръста, поклоните и отстъпчивостта. На края на групата те няма кого да закрият, но обичат да се покланят и си търсят причина да се сецнат в кръста в угодлив поклон. Формалният повод да влязат в кадър им дава възможност да употребят и напрегнат зодиакалните си дадености. Да не кажем да злоупотребят даже с тях. Анжела например, бидейки Везна, е не само приветливо подканяща, но и не пропусна случая да направи пълна чупка в кръста с позата си „казачок“.

Съчетанието Рак-Везни ни разкрива, че безпринципността в облеклото на Албена и Маша също не е случайна, а е принципна. Просто и двете носят в себе си двете най-колебливи зодии и вероятно взимат неочаквани и за самите тях решения или избягват решенията за по-сигурно.

Другата привеждаща се зодия е Дева, защото тя управлява корема, но нейното привеждане изглежда малко болезнено, като че ли я свива жлъчката. Анелия го демонстрира чудесно.

Спонтанно заключениеmissionary homo sexualis and homo sapiens

Доста забавно и поучително се получава, като знаем хороскопите на хората от цялата група. Тогава можем да видим как тя се самоорганизира спонтанно и се държи като едно цяло, защото всеки инстинктивно търси да заеме ролята, мястото, позата и баграта, която му е всадена по рождение, а не защото тези качества имат универсална ценност. Индивидуалните различия намаляват съперничеството и пораждат единството. Например с Чочо имаме брачни аспекти с обратна полярност. Единият е съвпад Слънце и Луна, където аз се явявам мъжа, а другият Венера и Слънце, където той се явява сваляча. 

И тъй драги ми съученици, излиза, че нашата непринуденост е принудена и предвидима от единствената наука, която не сме учили. И може би единствената, която е трябвало да учим.

А сега малко поколенческа астрология и едно предложение

Отвореняци

широко скроениРумен каза, че се гордее и радва от класа, защото е много убав и прочее. С присъщата си водолейска отчужденост и стремеж към обективност, аз първо го апострофирах, въпреки че и аз го усещам така, а после се съгласих. Но това е така и според най-обективния съдник – астрологията. Поколенията се различават по различни астрологически причини. Една такава причина с около годишна трайност е знаковата позиция на Юпитер. Когато посети Водолей, което става за около година веднъж на 12 години, се ражда или се активира по-просветено поколение с по-широки възгледи. Ние сме представители именно на талкова. Като учител и не само и не само аз съм забелязал, че има такива поколения, с по-отворено съзнание. Аз поне мога да общувам с тях на теми с по-широк диапазон и сравнително независимо от възрастта им. Днес знам, че това са юпитерово-водолейските поколения. Нашето е такова в по-голямата си част.

Латентна отвореност

Латентна отвореностТака от 15.03.1961 до 12.08.1961 и после от 4.11.1961 до 26.03.1962 Юпитер гостува на Водолей. Това означава, че Добра, Стефка, Аз, Милко и Чочо, който е на ръба и Боян, Евелина, Анелия, Ивайло, Анжела, Иванка, Жана нямат това положение. Аз обаче имам Слънце във Водолей, така че доста компенсирам липсата на Юпитер във Водолей, но без прибързаността и ентусиазма, който той всажда; Чочо има Луна и Меркурий и го компенсира в емоционален и ментален план, Анелия има Луна и го компенсира емоционално, а Милко – Меркурий и го компенсира с широка информираност. Съучениците от втората част на поредицата – от Боян до Жана – имат това състояние латентно, защото са родени в период в който Юпитер не е във Водолей, а се е повърнал временно в Козирог, но преди това, докато са били в коремите на майките си, е бил във Водолей. Тези лица разбират юпитеровите водолеи, но не се изявяват точно като такива. И така от класа остават двама, които са изцяло без поколенческото влияние и шест са с латентно такова. Двете особи без водолейското все пак го имат латентно, но доста по-слабо и то ще се изяви по-късно в живота им, защото Юпитер, който е силно акцентиран в картите им, прескача във Водолей месец два след раждането им.

Други юпитерово-водолейски периоди за сравнение

Следващият юпитерово водолейски период след нашия например беше 1973 и даде най-интересната и авангардна година в музиката. Следващият беше 1984/5 и даде перестройка е помощта на двама Водолеи – Елцин и Рейгън – и двамата неотлъчно съветващи се с астролозите си. Следващият юпитерово водолейски период беше 1997 и тласна нагоре Костов и СДС и демокрацията и влизането в Европата. Поле Следващият беше 2009 – Борисов 1 – толкова можаха българите при наличието на Сатурн в Дева. Е и влизането ни е Европа се позатвърди, а можеше да позатихне. И следващият период започва декември 2020, но е особено важно за света пък и за нас родените с този показател, защото тогава отпочва и друг водолейски цикъл, макар и доста по-дълъг от нас. Но ний сме длъжни да го засилим по пътя му.

Мисионерство

мисионерство

Накратко, в набор 1961 има всаден дългосрочен поглед, който някога са наричали мисионерство. Това се дължи на съвпадът Юпитер-Сатурн, който е най-бавната стрелка на космическия часовник в древността, по който са определяли епохи и идването на месии. Личните характеристики, които съвпадът дава са такива като излишна сериозност или ненужна отговорност и неспонтанност, които сами по себе си не са особено приветливи. Такива хора могат да гледат по-надалеч и да са по-принципни, сякаш ще живеят вечно. Вдъхновенията им може да са несъответно високи за възможностите им и обичайните неща трудно ги задоволяват, което влече разочарования. Но ние сме от светнатото ю-в поколение, което поскрива намалената спонтанност. Така хем окрилява мисионерството ни, хем то не ни личи особено на вид. По-отговорни сме, отколкото изглеждаме и то по начин, несъответен за времето, което е ущърб за вписването ни в социума.

Мисионерското съединение Юпитер-Сатурн е точно на 19.02.1961 в 2:02. Официалните му съвременни граници са от 31.01.1961 23:00 до 9.03.1961 23:00. Но според птоломеевите сметки тези граници са по широки и обхващат цялата година. Съединението става в Козирог, но само месец след това вече е във Водолей, което има отношение към нашето поколение. Прави ни дългосрочни и латентно просветни или стремящи се към разбиране. И то ускорително с напредване на възрастта. Съединението, което предстои през 2020 е особено важно за нас и проектите и децата ни. Защото то е първото от 438 години, което става във Водолей, а ние, както казахме, имаме особено отношение към това. Предното съединение на двете планети във знака е било 1523 г. Още повече това през 2020 става на първи градус от знака, което е не само важно, но и изключително рядко събитие. През последните 2000 години не е ставало такова съединение в първи градус. Намек за такава случка е имало през 372 г, после най-близкото попадение е 1961 г. То почти става на 16 март 1961 г., но се задържа на косъм от реализация повече от месец. И ние този косъм си го носим, и той може да цъфне или да бъде сцепен догодина, каквото и да означава това. Ето защо предлагам среща догодина независимо от други срещи, които можем да имаме.

Проект за среща

19.12.2020 в 16.07 събота трябва да направим среща, защото тогава Юпитер влиза за пети път във Водолей откакто сме родени и е пак със Сатурн, както през 1961 година, което става веднъж на 60-ина години. Освен това тези две планети са на първи градус за първи път от хиляди години. Това е нещо което за малко да стане 1961 г., но не е. Особено знаменателно е, когато става в първи градус Водолей и е особено важно за такова поколение. Срещата трябва да започне няколко часа преди посочения час, дори и задочно, за да се прихване Луната докато още е във Водолей.

абитуренти 1979. Подкрепи авторът на статията с каквато и да е сума. Благодаря. Support Bio astrology long red yellow blg

   [ + ]

1. Вчера (30 май) срещнах Жана. По-точно тя ме срещна,
защото аз имах муха и монитор в очите, та нямаше да я забележа. Тя не дошла на годишнината, понеже танцувала в Канкан. Но следяла всичко. Нека съобщя обаче за астрологичния протокол, че следенето е от най-скорпионите дейности, нерядко Скорпион стават детективи. Освен това тя беше облечена в черно, което както обсъдихме вече, е скорпионска черта. Ако беше дошла на срещата така, нямаше да прави изключение. Но след като е толкоз потайна, дайте да поиздам нещо. Жана я знаем, че носи перчем. Това е така, защото слънчевият ѝ тотем има забележително подобие на перчем. Окраската на тотема ѝ обаче е една от най-ярките в животинския свят, а Жана не я припознава. Представете си Жана облечена в електрическо синьо, ярко жълто или бляскаво зелено и ще добиете много добра интуитивна представа за нея. Изглежда, че все още не е открила любимите си цветове. Трябва ѝ още известност и самоувереност значи, за да се осмели да пристъпи навън от скорпионския полумрак и да бъде себе си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>