Articles

Денди генерал Венцислав Мутафчийски вирусоубиец: блиц

Денди генерал Венцислав Мутафчийски вирусоубиец: блиц

Контене с униформи

Генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски има прекалено много титли, за да ги изреждаме тук. Едва ли ги помни всичките и самият той. Обикновен човек дори не би намерил време да изтърпи церемониите по получаването им. Но генерал-майорът не е обикновен. Той е Лъв с Козирог в напрегнати отношения в успешен хороскоп. Тази комбинация съдържа два несъчетаеми елемента – огън и земя и дава двойствен характер съчетаващ драматичност и догматизъм.

Накратко казано, генералът в сърцевината си е показен кариерист, параден службогонец, театрален натегач или изтъкващ се службаш. Разноцветните униформи с които се гизди илюстрират това. Венцислав Мутафчийски е най-кокетния ни генерал. (виж галерията)

Разбира се, картата му съдържа лекарски и даже хирургически дадености. Така например със силния си ретрограден Меркурий за господар на знаците и в съвпад с Плутон и Уран в Дева Мутафчийски е съчувстващо увлечен от дълбоки вътрешни разкъсвания в коремната област или от взривни травми 1)оцветени и изброени по реда на съответните влияния.

Неспонтанност

general Ventsislav Mutafchiyski unspontaneity 80Едното светило на генерала е под угнетяващото разпореждане на Сатурн, а другото е в обезсилващо противоборство със Сатурн, което го прави плах, методичен, неспонтанен, скучен, умислен, саможив, спънат, строг и меланхоличен песимист, който е дълбоко убеден в скритата враждебност за света. Това положение тласка към себепотискане, дисциплина, военна кариера и затормозяваща себеизраза сериозност. Всажда и известна страхливост, склонност към хипохондрия и мизантропия, които при генерала обикновено са добре контролирани поради множеството хармонични аспекти в хороскопа му.  Неблагоприятните житейски или астрологични условия обаче, могат да изявят тези качества. Тогава песимизмът му може да блесне като завист към свободните и щастливите и желание да ги ограничи.

Хороскопът на Мутафчийски има важни елементи указващи противоречиви и принципно незадоволими мотивации, които са постоянен стимул за разнопосочни действия, евентуално водещи до служебен напредък в множество посоки.

Трудностите насърчават

general-Ventsislav-Mutafchiyski-лофтъ-60Комбинацията Слънце в Лъв в опозиция Сатурн и квадрат Юпитер дава от една страна голямо, но потиснато желание за изява, съчетано със спъващо чувство за дълг и свръх отговорност, сдържаност, непристъпност и официалност. Това е склонност за изтъкване чрез себепотискане, въздържание, суровост, затворничество, отричане от живота и военщина. В крайната си форма това може да е себеизява чрез черногледство и сплашване.

От друга страна комбинацията дава преувеличено самомнение, желание за бързо изкачване без необходимата дисциплина, мания за величие, недоволство от постигнатото, непоследователност и склонност към необмислени, прибързани действия или пресилени мерки. Следствия могат да бъдат загуба на кариерен фокус и неадекватни контрапродуктивни или пресилени реакции, когато някоя от тенденциите бъде затормозена.

Насила хубост става

Една от спонтанните дискусии за качествата на г-л Мутафчийски във Фейсбук провокирана от държанието му на интервю с Бенатова на 14.5.2020Съчетанието Луна в Козирог в тригон Юпитер е знак за потисната емоционалност, която има тенденция да бъде компенсирана чрез преувеличена загриженост. Всажда неумение да се приеме спокойно и щастливо настоящето и води до самоотричане, сдържаност, аскетизъм в името на някакво бъдещо подобрение. Резултатът прилича на добронамереност и саможертва, но може да бъде натрапена щедрост. Или насилствено въдворяване в лечение или карантина.

Съчетанието е идеално за обществена и политическа кариера, защото представя неувереността като себеотрицание и тласка към въздържание и преодоляване на моментни трудности в името на големи обещания за бъдещето. Чрез него потиснатостта намира израз като грижа и съчувствие, а боязливостта – като всеотдайност и геройство. Съчетанието може да работи като прагматичен оптимизъм, великодушен деспотизъм, непристъпна благожелателност, заплашващо-поощряващ подход или обещаващо-ограничаващ похват и надарява със способност за емоционална манипулация.

И двете сатурнови потиснатости в хороскопа на генерала намират израз във фразите, с които той стана известен по време на председателството си на НОЩ:

„Днес по централни места в София животът продължаваше сякаш без никакви смущения. Може би е добре, че нацията ни има кураж, но не бива да сме лекомислени. Към нас се задава една епидемия, която е нечувана досега в човешката история“, обяви генерал-майор доктор Мутафчийски скоро след назначаването му за шеф на Националния оперативен щаб: за борба е ковид-19.

„Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат много хора! Ей ша видиш защо!“ – с тези думи генералът прекъсна интервюто си с Бенатова на 14 май 2020. Той има предвид митинга, за който той уж не знаел, на който не се спазват противоепидемиологичните правила определени от НОЩ.)

Любезна принуденост

general Ventsislav Mutafchiyski kind compulsion.Общия добре аспектираните планети в хороскопа на Мутафчийски му дават една привидна мекота и дипломатичност, които скриват емоционалната му потиснатост. Това може да трае докато обстоятелствата го притиснат и несигурността се изяви. Резултатът е любезен характер, който мрази спонтанността, вади душата с памук или изнудва емоционално.

Знае две и двеста

general Ventsislav MutafchiyskiС добре аспектиран съвпад Венера-Марс в Рак той е любезен, изтънчен, възприемчив и готов да промени стратегията си мигновено според обстоятелствата. Раздразнителен е, но бързо му минава. Комбинацията дава универсалност, приспособенчество, натегачество, използвачество, при това успешни.  Готов да направи завой всеки момент и да го оправдае логично. Това което му липса е последователност и свързаната с нея моралност.

Блясък на върхаgeneral Rumen Radev and general Ventsislav Mutafchiyski

Склонността към оплешивяване е видима също в хороскопа на генерала. Тя не е максимално силна и можем да предположим, че той си бръсне главата за красота и от стремеж да блести от елегантност. Впоследствие това, че Мутафчийски си бръсне главата стана ясно от изказването на премиера.

За един сватба, за друг брадва

Мутафчийски е удостоен с висше офицерско звание генерал-майор в годината в която Плутон и Сатурн са в съвпад с кариеристичната му козирожска Луна, а когато към тях се присъединява и Юпитер, планетата на успеха, Мутафчийски бива назначен за ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса в България.

Висшите планети, които допринасят за психозата и епидемията ковид-19 съвпадът с дълготърпящата Луна на Мутафчийски в началото на 2020 година и му дават силен кариерен тласък. Луната му цял живот е чакала този шанс в кариерен Козирог, за да разгърне натрапчиво-жертвоготовния си потенциал. По тази лунна позиция генерал-майорът съвършено прилича на д-р Антъни Фаучи – човекът, който всява паника и жъне дивиденти от епидемиите на световно равнище от 40 години насам. Но добрата връзка на генералските Луна и Юпитер в съчетание с позицията на лунния му възел го изстрелват лятото на 2020 г. на най-високия вероятно министерски пост, но съвсем не без сътресения.

Сформиране на щаба по приятелска линия

general Ventsislav Mutafchiyski and Boiko Borisov 40Вероятно нещата са се развили по следния начин. Премиерът Борисов е потенциален хипохондрик поради изявената си Дева. Поради това лесно се впечатлява от болести, вслушва в най-черногледите прогнози за епидемията и взима за пример най-рестриктивните мерки. Решава, че българите ще умрат без маски и заявява, че адът идвал. Също така е склонен е да се доверява на лекари с потисната емоционалност и вродено черногледство. С тези си нагласи той естествено се насочва към вземането на крайно рестриктивни мерки и организира създаването на НОЩ, който въвежда извънредното положение. Харесва генерал Мутафчийски и го издига за негов шеф. Мутафчийски веднага променя нормалната си позиция за грипа, която не изисква особени защитни мерки и заявява, че идва апокалипсис и епидемия с невиждана още от човечеството ярост.  Съответно въвежда едни от най-строгите мерки в света по пример на Италия, стигащи до абсурдната забрана за разходка в паркове и градини и задължително носене на маски. За 180-градусовия му завой спомагат кариеристичната му нагласа, песимизмът му, хипохондричния му потенциал и опортюнизмът му, носен от съвпадът Марс-Венера в картата му.

Венцислав Военномедицински

Венцислав Методиев Мутафчийски методично постига Венеца на Славата. Той е един истински Венцислав Военномедицински.

Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS е роден на 20 август 1964 г..

Венцислав Мутафчийски титли ---|--- Ventsislav Mutafchiyski titlesМедицинско образование и специализации
1984 – 1990 г. – Завършва Медицински университет – София, специалност „Медицина”
1989 г. – Офицер в БА
1990 – 1991 г. – Интернатура в КОХ – ВМА – София
1991 – 1993 г. – Началник в медицинска служба в поделение ІV-ти километър – ГЩ
1993 – 1996 г. – Клиничен ординатор КОХ – ВМА – София
1996 г. – Придобита специалност „Обща хирургия”
1996 – 1997 г. – Лекар ординатор във ВБ – Бургас
1997 – 2002 г. – Асистент в КСХ – ВМА – София
1998 – 2000 г. – Изпълняващ длъжност Началник Диагностично-оперативен сектор към Катедра по спешна медицина
2001 г. – Старши асистент
2000 – 2003 г. – Старши асистент в КОХ – ВМА – София
2003 – 2008 г. – Главен асистент в „Клиника по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия” – ВМА – София
2005 г. – Придобита специалност „Военна хирургия”
2005 г. – Докторант на тема „Взривни травми”
2011 г. – Придобива образователна и научна степен „доктор“ с дисертация на тема „ Взривна травма”
2012 г. – Придобива академичната длъжност „доцент“ към клиника „Чернодробнo-панкреатична хирургия и трансплантология”
2013 г. – Началник клиника по „Ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология” – ВМА
2014 г. – Началник катедра „Хирургия” – ВМА
2014 г. – Заместник-началник на ВМА по Диагностично-лечебната дейност
2014 г. – Придобива образователна и научна степен „доктор на науките“ с дисертация на тема „Съвременна концепция за отворения корем”
2014 г. – Стратегически курс Военна Академия “Г. С. Раковски”
2014 г. – Дипломиран магистър по мениджмънт на здравеопазването-ФОЗ –МУ-София
2015 г. – Професор по хирургия
2012-2015 г. – Републикански консултант по хирургия
2015-2017 г. – Национален консултант по хирургия
2017 г. – ВРИД Началник на ВМА
С указ № 27 от 07.02.2018 г. на президента на Република България и заповед № КВ-65/12.02.2018 г. на министъра на отбраната е назначен за началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на Република България, като е удостоен с висше офицерско звание “бригаден генерал”.
2019 г. – Удостоен е с висше офицерско звание “генерал-майор” с указ на президента и заповед на министъра на отбраната, считано от 6 май 2019 г.
Участие във военни мисии
2000 г. – Македония – Бежански лагер Радуша
2003 г. – Медицинска евакуация на пострадали при терористичния акт в гр. Кербала – Ирак
2004 г. (януари) – Медицинска евакуация на пострадалите при терористичния акт в гр. Кербала от Болница Ландщул – Германия до ВМА – София
2004 г. (май) – Медицинска евакуация на военнослужещи от Болница Ландщул – Германия до ВМА – София
2006 – 2007 г. – Хирург в Испанската военно-полева болница, База „Арена”, Херат – Афганистан
Специални умения – коремна хирургия, чернодробно-панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия, спешна хирургия, чернодробна трансплантация, интраоперативна ехография.
Учебно-научна дейност
Преподавателска дейност към Катедра по хирургия и Хоноруван преподавател в СУ – с общо 790 часа годишно
Реални публикации в наши и чужди списания – 279
Общ импакт фактор – 35.74
Авторство и съавторство с монографии и учебници – 26
Участия в конгреси в България и чужбина – 127
Езикова подготовка
Английски, Руски език
Членство в съсловни организации
БХД-Българско хирургическо дружество
БАГХО-Българска асоциация на гастроентеролози, хирурзи и онколози
ESTES (European Society of Trauma and Emergency Surgery)
AMSUS (Association of Military Surgeons of United States)
IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists)
EDS (European Digestive Surgery)
WSACS (World Society of Abdominal Compartment Syndrome)
FACS – Дипломиран член на Американското дружество на хирурзите
Членства в редакционни колегии
„Миниинвазивна хирургия и ендоурология” – България
„Физикална медицина, рехабилитация, здраве” – България
„Спешна медицина” – България
„Военна медицина” – България
„Balkan Military Medical Review” – Турция, Гърция
„Военна медицина“ – Република Беларус
„Military Medical Research” – Китай
„International Journal of Surgery& Medicine-България
Членства в ръководни органи на съсловни организации
Президент на българския борд на Балканския военномедицински комитет;
Президент на Балканския военномедицински комитет;
Президент на Българско научно дружество по военна медицина;
Член на управителния съвет на Научното дружество по спешна медицина;
Заместник-председател на Българското хирургическо дружество
Специализации в чужбина
2008 г. – Regiоnal Medical Center-Landstuhl – “Критични състояния при военна травма”
2008 – 2009 г. – Мадрид – Болница „12-ти Октомври” – „Новости в коремната хирургия и трансплантация на черен дроб“
2009 г. – Париж – Master Class – „Лапароскопска чернодробна хирургия”
2011 г. – Милано – „SILS“
2012 г. – RMC Landshtul – „Авиомедицинска евакуация”
2013 г. – Страсбург – „Лапароскопски курс по чернодробна хирургия и хирургия на жлъчните пътища”
Поощрения и награди
2011 г. – Награден знак „За отлична служба”, втора степен – от министъра на отбраната;
2012 г. – Грамота за проявен висок професионализъм при оказване на медицинска помощ; на пострадалите от терористичен акт в Бургас – министър на здравеопазването;
2012 г. – Почетен знак на българския лекарски съюз (сребърен) – за проява на висок морал и професионализъм в особено тежка ситуация с национално значение;
2013 г. – Благодарствена грамота от посланика на държавата Израел – за оказаната помощ и съдействие на израелските граждани, пострадали при атентата в Бургас
2011 г. – Награден знак „За отлична служба”, първа степен – от министъра на отбраната;
2016 г. – Почетен знак на Министъра на здравеопазването (сребърен)
1989 г. – Лейтенант
7 февруари 2018 г. – Бригаден генерал
6 май 2019 г. – Генерал-майор
30 април 2019 е удостоен с висше офицерско звание генерал-майор с Указ № 96 на Президента на България, считано от 6 май 2019 година.
На 24 февруари 2020 е назначен за ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса в България.
На 19 септември 2020 година е удостоен с научното звание “Доктор хонорис кауза” на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” (ВВМУ).
На 30 октомври 2020 година е награден с почетен плакет за доказани “заслуги в областта на българската наука и култура, проявен висок професионализъм, принос към Министерство на отбраната и по случай 1 ноември – Ден на народните будители”.

general Ventsislav Mutafchiyski crooked smile 40 Подкрепи автора и изследванията му. Support Bio astrology long red yellow blg

       [ + ]

    1. оцветени и изброени по реда на съответните влияния

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>